Du gamla du fria

Nu kommer det upp ett inlägg iallafall, mest för att jag är så otroligt förbannad på världen och allt som vi håller på med. Precis alla har tagit upp detta på facebook, bloggar osv. så jag tänkte uttrycka mina åsikter jag med.
Det började med att min faster la ut en artikel på facebook om en lillkille som inte fick vara pepparkaksgubbe i luciatåget, då det anses vara rasistiskt, det är väl tamejfan mer rasistiskt att förbjuda det då, om man då ser pepparkaksgubbar som "svarta personer" och inte tillåter det i luciatågen är det väl som att stänga ute en folkgrupp? Och sedan detta med att de klippt bort scener ur Kalle Ankas Jul, samma sak där, dessa leksaker var tydligen stereotyper för olika folkslag, men att klippa bort dem gör det väl inte bättre? Alla ska väll få vara som man är utan att stängas ute, då borde väll tomten och nissarna också klippas bort? Alla dem är ju vita och blonda, eller så borde dem göra om hela skiten så att alla nissar ser olika ut för att det ska vara jämställt.
Detta är då helt galet, jag anser faktiskt att vi i Sverige borde få ha kvar våra svenska traditioner, vi ska inte behöva anpassa oss så brutalt mycket pga. att det invandrar från andra land med andra traditioner, åsikter osv.
Snart kommer det väl anses rasistiskt att sjunga nationalsången också, hade ni tänkt byta nationalsång då? För att vi MÅSTE anpassa oss efter andras traditioner och åsikter, nej det måste vi inte. Visst att det är fantastiskt med så många olika kulturer, men vår kultur då? Är det meningen att den ska trängas bort?

Allt kan ses som rasistiskt om man kränger till det, att vara blond, att ha blåa ögon, nej vi måste färga håret och ha linser för att bli accepterade? Att äta svensk traditionell julmiddag?

Jag tycker att hela den här soppan är helt sjuk, stå för att ni är svenskar precis som andra står för vart de kommer ifrån, jag tycker det är jäkligt tufft att vara viking!!

Kommentarer

  1. [Faster Suzie, igen]
    Pepparkaksgubbedebatten var aldrig om att vi skulle "anpassa oss till andra traditioner" utan det handlade endast om missriktad korkad lojalitet med folkgrupper vederbörande inte hade en enda koppling till. Visst har det hänt genom åren att någon korkad vuxen har försökt styra det mörkhyade barnet från att vara stjärngosse till att vara pepparkaksgubbe, och att varenda lucia var blond och blåögd - för inte kunde väl någon som inte var arisk vara lucia??!! Men som vanligt försvinner själva kärnpunkten i debatten bland indignerat ytligt jämmer och floskler. Precis som när det gällde "järnrörsfilmerna". Den viktiga punkten var att de som opponerade sig och förbjöd inte hade ordentligt på fötterna och att de gjorde det med flummiga teorier som dom inte hade en aning om själva! När det gäller järnrören så handlade så mycket av debatten i början om enstaka idiotiska skällsord istället för vad som verkligen borde ha blivit den största rubriken: "Det här är inte ditt land! Det är MITT land!"

    Snacka om att verkligen visa sin rätta sida.

    Man får vara stolt att vara svensk. Ingen påstår annat. Det som man INTE får vara stolt över är att vara något annat än svensk. Så funkar detta landet och så har det alltid funkat. Och idag har vi till och med ett parti i riksdagen som grundar hela sin förekomst på det.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Som en karusell fast det är en stol

50 år och förlovning