Inlägg

Visar inlägg från september, 2016

21 år.

Bild
Igår fyllde jag 21, hade inte tänkt så mycket på att jag skulle fylla år i London men det hade precis alla andra gjort. Dagen börjar med att jag fått massa fina sms av er i Sverige, även min host Sandra hade köpt ett kort som jag fick på morgonen. I skolan var det kramar hit och dit, gratis frukt med nutella i kafeterian och efter skolan hade vännerna köpt en ananas de satt ljus i eftersom att någon kom ihåg att jag nämnt att det är en av mina favoritfrukter, fick en flaska champange och ett jättefint kort av dem också i samband med att det sjöngs på skolgården och jag som den svensk jag är skämdes ihjäl men med kärlek. Efter skolan spenderade vi kvällen på en rooftop-bar och hade det allmänt bra, kunde inte ha önskat mig en bättre födelsedag.

Att jag nu faktiskt bor här.

Bild
Känslan när vuxenlivet överväldigar en och jag vill bli 10 år igen och låta mamma sköta allt som är "vuxensaker" i livet. Det här med bankkonto i utlandet är en djungel, jag förstår absolut ingenting och det blir inte bättre av att försöka sätta sig in i det. Men det ska allt tas tag i denna vecka, för jag börjar bli desperat efter ett bankkonto här då jag inte kan bli medlem på något gym utan. En sådan simpel sak som orsakar otrolig frustration, det är bara att lösa snarast. Annars har jag givetvis glömt att man faktiskt behöver lägga tid på skolarbete, men det är en vanesak som börjar komma fram nu. Måste få in lite riktiga vardagsrutiner nu när jag landat ordentligt, inte bara sitta och titta på film på ett mysigt café eller äta en gigantisk sushimiddag med efterföljande shopping med tjejerna. Jag har inte alla pengar i världen även om jag önskar.

Friday aka. Friyay!

Idag går jag på min första riktiga helg på två år, det innebär att vi ska dricka vin ikväll och ha picknick imorgon. Att livet plötsligt fungerar här efter bara fem dagar känns aningen sjukt, jag trivs i skolan, jag har träffat fantastiska människor, jag har hamnat i en jättebra värdfamilj och livet rullar rätt fint. I helgen kommer jag få en rumskamrat också, håller tummarna för att hon är lika go som den andra studenten som bor här och att den biten kommer fungera lika bra som allt annat. Jag dansar omkring i en sk. smekmånadsfas just nu, det är jag fullt medveten om och det kommer bli jobbigt förr eller senare, allt är inte en dans på rosa moln.

Jag är numera student.

Bild
Studentlivet innebar unlimited med internet på mobilen för ett otroligt rimligt pris, visserligen innebar det byte av telefonnummer men det är helt klart värt att kunna ringa alla nära och kära utan wi-fi. Idag hade jag den första riktiga skoldagen, det känns förvånansvärt bra och de lärarna jag haft än så länge är riktigt bra. Har även fått min första hemläxa vilket känns lite konstigt men kul då det är en presentation jag ska hålla på torsdag om ett samhällsproblem, och jag har svårt att hålla mig inom tidsramen på tre minuter. Ikväll blir det återigen en film och sova tidigt, samt skriva klart presentationen.

På plats.

Bild
Intrycken är miljontals och efter introduktionsdagen är jag helt slut i huvudet, hur som helst så är de jag träffat än så länge supertrevliga och jag har hamnat i ett bra boende. Imorgon börjar lektionerna och det ska bli kul att börja plugga, har dessutom sovmorgon och det ligger tydligen ett utegym i en park väldigt nära där jag bor så den saken ska undersökas närmre. Nu ska jag sätta på en film och försöka hålla mig vaken tills det är socialt accepterat att gå och lägga sig.

Om två dagar.

Bild
Tog en sista sväng till Vällingby i förmiddags med Gabriel där jag bland annat hämtade ut bilderna som jag knäppte med en engångskamera i söndags. Resten av dagen har jag packat, försöker desperat fördela vikten mellan handbagage och den stora väskan för att få ihop rätt vikter så att jag slipper betala övervikt. Har även plötsligt fått en ny värdfamilj, det här känns också hundra gånger bättre än så länge då det inte finns några katter som kan utlösa den hyperallergi som vuxit bort. Läget är också aningen bättre med två stora parker där man kan springa både milen och halvmilen, det känns bra idag. Nästa uppdatering blir antingen på Arlanda eller i London på söndag då jag nu endast ska fokusera och spendera tid med de jag tycker om.

Godnattankar.

Bild
Jag kommer för evigt rocka outfitbilder tagna med en dålig mobilkamera i flickrumsspegeln där man ser delar av mitt stökiga rum i bakgrunden, antagligen för att jag är för lat för annat. Ikväll har jag och mina föräldrar varit och ätit trerätters middag på Sjöpaviljongen i Alvik för att fira min 21års dag två veckor tidigt, det var helt klart en godkänd födelsedagsmiddag och jag är fortfarande mätt. Nu när jag ska gå och lägga mig smyger sig nervositeten inför London på, det är nog en riktigt bra grej att jag ska sova i Söderköping den sista natten då jag verkligen avskyr att sova ensam i rummet. Jag är riktigt svinigt nervös inför det här nu, medveten om att det kommer vara riktigt skitjobbigt bitvis men då förhoppningsvis också rätt magiskt resten av vägen. Jag hade lite mer självförtroende tidigare ikväll. 

Tre dagar kvar att fylla.

Bild
Bilder som ska pryda min vägg har ramlat ner i brevlådan, plötsligt blev jag riktigt taggad på att åka igen, saker börjar falla på plats både ekonomiskt och praktiskt så det känns skönt. Nu har jag om planeringen håller två nätter kvar i min säng här hos mamma och pappa, ska kasta mig ner till Söderköping och fira Hannes födelsedag lör-sön, ja jag ska alltså kasta mig iväg till Arlanda så fort jag svängt upp på uppfarten här hemma på söndag. Bortsett ifrån att det kommer vara rätt stressigt de kommande dagarna känns det himla skönt att ha något annat än flytten att tänka på, att faktiskt se fram emot något annat innan flyget går på söndag. Nu idag ska jag strax börja göra mig i ordning då jag ska ut och fira min födelsedag med föräldrarna på Sjöpaviljongen, imorgon ska jag krama om Gabriel innan jag ska till Vällingby för att hämta ut bilder och köpa en kalender, därefter ska väskorna stå packade redan imorgon kväll så de bara är att slänga in i bilen på söndag. "Hej kom och

Onsdagen den Fjortonde i Nionde Tvåtusensexton

Bild
Idag mår magen mycket bättre, och idag har jag ätit lunch och glass i Gamla stan med en pingla vid namn Cecilia som jag jobbat med i sommar. Den dejten slutade på en piercingstudio på Odenplan, en industrial piercing som jag längtat efter sedan jag var 13 år gjordes i mitt högra öra. Ikväll ska jag iväg och leka scoutledare och gräva fram kunskaper jag har någonstans i bakhuvudet om naturguide och fjällvandring, packa inför London kan jag göra imorgon och på fredag. Där i örat sitter den, en metallpinne. 

Livet ifrån den ljusa sidan.

Bild
Att jag snart börjar räkna timmar till London, att jag ligger förlamad av smärta i sängen då jag inte tål antibiotikan jag äter och inte klarar av att göra många knop känns ju sådär. Från den positiva sidan så har jag varken öroninflammation eller bihåleinflammation längre, så någon nytta gör ju antibiotikan. Igårkväll fick jag äran att ta några glas och äta en del mat med en riktig favorit, till och med så att hon är min bästa vän, en bättre sådan kan jag inte önska mig, tacka gudarna för att skype finns. Nej nu ska jag fortsätta mitt seriemaraton i sängen och hålla tummarna för att må bra imorgon. Poserar med smirnofflaskor som när vi precis fyllt 18 och var asballa.

Lyckliga jag.

Bild
Om en vecka sitter jag i skolbänken igen, känns lite kluvet det men jag känner mig för en gångs skull otroligt motiverad till studier och till att prestera bra akademiskt. Jag vet, du som känner mig väl anser nog att det låter helt otroligt men det är läget just nu, två sabbatsår var precis lagom för mig. Den här veckan är en hög med "att göra" listor, och det känns skönt att ha saker som måste göras, att inte bara driva omkring utan syfte. Igår dök en favorit in i Stockholm, min sista "bara driva runt utan syfte dag" blev en riktig gulddag inne i stan, precis som ikväll när jag ska få spendera tid med en till favorit. Jag är verkligen lyckligt lottad som har så många favoritpersoner som jag kan krama om. På en gulddag kan man hyra trampbåt.

Äppelkaka och 50 par skor.

Bild
Åkte till Vällingby på grund av att jag fick en vision om ett antal outfits, köpte en "förklädesklänning" samt ett par svarta bootcutjeans och sitter nu hemma och njuter av den fjärde biten äppelkaka för denna lördagen. Skam den som inte unnar sig när mamma ansträngt sig och bakat en helt vetefri äppelkaka, som för övrigt är helt magiskt god. Nu är min garderob komplett, resväskan kommer packas med basplagg som går att matcha i nästan oändligt med kombinationer, det gäller att vara taktisk när man bara har 23 kg att fylla och 50 par skor att välja bland. "Att göra- Listan" för kommande vecka är skriven så nu är det helg, måstena är ett uppdrag att påbörja på måndag.

En simpel sak jag tar för givet.

Bild
Dessa långpromenader längs vattnet, det här med att jag är bortskämd som har en slinga på rätt många kilometer som går längs Mälaren och att det är något jag tar för givet känns jobbigt. Jag kommer sakna kvällspromenaderna längs den slingan med Gabriel något ofantligt. Idag har jag beställt hem fotografier på saker men främst personer jag tycker om, förhoppningsvis dyker de ner i brevlådan under nästa vecka så jag har någonting att pryda mina nya väggar med direkt.

För om tio dagar börjar tio månader.

Bild
Bilderna är ifrån min och Matildas resa till London precis innan jul 2014, det är ändå i två år som jag velat flytta dit någon gång i mitt liv och den drömmen ska förverkligas om 10 ynka dagar. I dagsläget känner jag mig ostoppbar, tusen saker får mer än gärna gå åt helvete men det hindrar inte mig ifrån att bo och studera i en av mina absoluta favoritstäder, och allt löser sig, förr eller senare. Under de kommande tio dagarna ska jag krama om mina nära och kära, fira min 21 års dag med familjen, äntligen börja träna igen då jag äntligen fått antibiotika för mina bihålor och öron, antagligen köpa något jag missat i prylväg och givetvis packa. Det kommer bli bra det här.

13 dagar

Bild
Om två veckor börjar skolan i London och jag har flyttat dit, tiden dit är helt oplanerad, jag har alltså ingenting att göra förutom att gå igenom alla prylar jag äger och krama på dem jag tycker om. Jag har inte hostat på två nätter nu så kanske kan jag komma igång och träna lite smått och få in någon liten rutin innan avfärd. I Lördags var det återträff för hela sommaren, alltså fick vi först träffa massa kidz jag saknat massor, det var femkamp på gröna lund med alla ledare som fortsatte till Hammarby sjöstad för trerätters middag, därefter fortsatte kvällen och jag mådde precis som jag förtjänade igår. Ifrågasätter hur jag överlevde två säsonger i Sälen?

Nedräkningen har plötsligt börjat.

Bild
Jag ska flytta till London om 16 dagar och låtsas som att det inte är en big deal. "Jag ska flytta till London om 16 dagar", det är meningen som cirkulerar i mitt huvud ikväll, tidigare har tankarna handlat om vilka skor, väskor och kläder som ska ner i resväskan men tanken att planet faktiskt lyfter den där söndagen som 16 dagar har jag inte hanterat ännu, det är nog dags att göra det. Tanken att det kommer bli svårt med min veteallergi, att jag kommer hamna i en dålig värdfamilj, att jag inte kommer komma överens med min rumskompis, att jag kommer misslyckas med studierna, att jag inte kommer kunna träna som jag vill, att skolan kommer vara dålig. Jag skulle kunna skriva tusen saker som ger mig ångest över att jag kommer sitta på ett flygplan och faktiskt flytta till London men jag avhåller mig ifrån det för din skull, du som läser det här. Det jag vet om de här 10 kommande månaderna är att det är det första beslutet i mitt liv där jag bara tänkt på mig själv, jag vet