Inlägg

Visar inlägg från maj, 2016

Fyra dagar i Stockholm

Bild
Borta bra men hemma bäst, efter en natt i min egna säng är det dags att packa flyttkartonger och väskor, umgås med de bästa vännerna som jag kommer sakna enormt, bestämma vilka skor och väskor som ska packas ned, klättra upp på vinden och gå igenom alla min farmors gamla köksprylar och bestämma vad som ska följa med. På ett sätt skulle jag vilja ligga kvar i solstolen i Turkiet för att slippa ta tag i hela kalaset men en sommar i Värmland väntar, och på lördagmorgon rullar jag och lillbilen upp till kollogården och då ska allt vara färdigpackat för en flytt till Jönköping i augusti för jag kommer knappt tillbaka till Stockholm, max för en natt i månaden verkar det som. Nu ska jag däremot dricka så mycket kaffe så att jag inte kommer sakna kaffemaskinen som finns här hos mina föräldrar och möjligt klämma in en löprunda under dagen för att variera ifrån packningen.

Semesterfirarna

Bild
Idag kom beskedet som avgör min höst och jag flyttar med all sannolikhet till Jönköping, inte varit såhär glad över att få plugga i hela mitt liv, sjukt. Nu har jag och Matilda iallafall spenderat två dagar på stranden och jobbat på brännan som börjar ta sig, redigt sommarfräsch man kommer vara till starten på denna sommar. Idag ska vi ut och dansa iallafall, vi kör inte en standard partyresa, supa varje dag, som resten av 20åringarna som åker hit, slitna efter den där sälensäsongen.

Vad händer nu

Bild
Igår skrev jag slutprovet som avgör vad jag gör i höst, blir jag underkänd skriver jag om det och söker in med sen anmälan till högskolan men går det inte vägen reser jag nog i höst, kanske gör en säsong i Alperna? Den planen är ju lite lockande den med, men jag vill verkligen att det här med studierna ska gå vägen. Nu är det bara att åka på semester och slappna av, det som händer händer helt enkelt. När jag skrivit klart provet sprang jag in på bolaget och köpte en vinflaska till tjejkvällen med sommarjobbet, vilka pärlor jag ska jobba med i sommar, det kommer bli svintufft men jäkligt roligt, taggad till tusen! Nu ska jag börja packa den där väskan som ska med till Arlanda imorgon bitti när vi åker till värmen i Turkiet.

Försöker planera.

Bild
Börjar bli lite blödig efter två glas vin och tänker på hur jag om två veckor ska ha packat mina flyttkartonger och ska bo i en resväska hela sommaren, börjar tänka på vilka tröjor som ska packas ner, vilka skor, ska något slängas? Vad ska jag packa i min semesterväska som ska köras med till kollogården redan 25 dagar innan semestern, jag ska alltså bestämma vad jag ska ha på mig på ett födelsedagsfirande som jag ska vara på om en månad nu. Känns lite overkligt vilket antagligen är anledningen till att jag knappt börjat planera ännu. Först ska jag klara av den här kursen så att hela det här kalaset ska bli verklighet, sen ska jag åka till Alanya i en vecka och bara njuta, därefter ska jag packa i tre dagar innan jag och bilen åker till Värmland. Vin och plugg, rätt kombo

Badabapapa I´m Lovin it.

Bild
Idag har jag alltså gått upp tidigt för att plugga, därefter åkt in till stan för en supermysig lunch och shopping med Lisa och därefter var det plugg igen, nu är klockan snart halv tio och mormor Moa ska gå och lägga sig. Nu får jag det att låta som att min dag varit hemsk, den har varit rätt grym, köpte mig en hatt som jag letat efter ett bra tag, den är cool, deal with it. Känner att jag faktiskt kan leva med att plugga aktivt flera timmar per dag, jag återkommer om ett år angående vad jag tycker om studierna då. Hur som haver, jag har verkligen fått struktur på min vardag nu, det är verkligen fruktansvärt mycket att göra med att få mitt livs pussel att klaffa inklusive den där sluttentan på lördag, har alltså skrivit dagsscheman med exakta minuter när jag ska göra vad, än så länge fungerar det galant, allt ska vara kirrat och klart på söndag då planet till semestern lyfter 07:55 på måndag morgon. Det som gäller nu är fullt jävla ös, förhoppningsvis inte medvetslös.

20 år, inte längre svart och svår.

Bild
Igår spenderade jag 4,5 timmar på en buss och idag ska jag göra detsamma men nu är jag en lägenhet rikare, åkte ner på visning av en studentlägenhet i Jönköping och fick den på plats, livet har verkligen flyt just nu. Passade även på att träffa min moster och morbror där jag fick övernatta och äta middag, hur trevligt som helst! Lägenheten ligger i en mindre studentkorridor så jag delar kök och tvättstuga med fyra stycken andra, det har ett riktigt kanonläge med 500 meter till högskolan och 1 km radie till allt i stan, så det ligger verkligen jättecentralt med närhet till Vättern. Jag har alltså fått en lägenhet, ska åka till Alanya om en vecka och har världens bästa sommarjobb, inte trodde jag att livet kunde bli såhär bra tillslut.

Vi pausar tiden.

Bild
Två dagar med två stjärnor, vi har långpromenerat, shoppat, druckit rosévin, spelat kort, badat och dansat in på småtimmarna, fantastisk paus i allt kaos och idag återvände mitt sinne till verkligheten. Så idag har jag mest varit disträ och stressat över högskolan, imorgon sitter jag på bussen till Jönköping och ska titta på min första egna bostad och jag har nog inte varit så här rädd någonsin. För att citera min mamma -"Du är verkligen livrädd för allt som har med vuxenlivet att göra". Hon är rätt klok min mamma ändå, så de här blir en nyttig resa.

Nu kör vi helt enkelt.

Bild
Känslan att mitt liv faller på plats är otroligt lättande men samtidigt riktigt obehaglig, telefonen ringde precis där jag fick erbjudandet om en lägenhet i Jönköping, eller ett studentrum på 22kvm med egen toa&dusch där jag delar kök med fyra andra, ett litet kollektiv helt enkelt. Jag trodde uppriktigt inte att jag skulle få något alls, men nu kör vi. Efter en helg i Värmland med nya kollegorna var jag helt slutkörd, början på något nytt, helt nytt, man var verkligen helt slut både mentalt och fysiskt. Inte nog med det så åkte jag på någon infektion och har legat sjuk sedan jag kom hem. Hur som helst kommer den här sommaren bli magisk, sen är det en flytt på riktigt denna gång som gäller. Spendera sommaren med dessa, det blir bra det.

Som som Sommaren

Bild
Lyssnar på Håkan och har precis druckit årets första islatte på balkongen, det känns som att jag har alldeles för mycket att göra men det är inte katastrof då jag fick rätt mycket gjort igår. Ska sätta mig och skriva klart min uppsats och packa väskan inför helgen. Jag kan verkligen inte vara kvar i Stockholm långa stunder i taget längre, efter den här helgen är jag kvar(planerat i nuläget) i två veckor innan jag och Matilda åker till Alanya för världens solsemester. Väl tillbaka efter semestern är det två dagar innan sommarn drar igång och jag åker till Värmland, allt känns så ovanligt välplanerat, ni som känner mig vet att jag onekligen är väldigt oplanerad och bara kör annars. Nu faller bara bitarna på plats och det är verkligen svinläskigt. Min islatte och snart bruna ben. 

Tisdagen Tredje I Femte Tvåtusensexton

Det kvittrar fåglar och är strålande sol, min mobilladdare gick sönder inatt och min extra laddare finns i bilen som mamma har till jobbet, så här sitter jag med en urladdad mobil, tittar på resor och på lägenheter. Vet inte riktigt vad jag ska göra, fruktansvärt hur handikappad man kan känna sig utan mobilen när man är rastlös. Att kika på resor gör mig glad iallafall, för om mindre än tre veckor ligger jag på en strand med min fina Matilda, tokigt att ha bott ihop under 5 månader och sen plötsligt vara utan någon? Det börjar märkas av nu, saknar det lite. Kika på lägenheter gör mig både glad och ledsen, oddsen att jag får den lägenheten jag vill är inte på topp. Nu har jag verkligen hittat en som jag gör vad som helst för att få, ni vet när man bara vet att det där är min? Men oddsen är inte riktigt på min sida. Idag ska jag skriva självpresentation och kanske en uppsats till, läsa lite bok i solen kanske man ska göra också? Ikväll ska resan bokas vilket innebär att jag får träff

Valborg aka. Vinborg

Bild
Tillbaka efter en helg i Linköping hos Matilda, det firades Valborg för fulla muggar hela dagen och det var riktigt riktigt kul. På hemvägen körde jag förbi Nyköping och hälsade på Emilia en sväng, långpromenerade och tog alltså en rejäl bensträckare innan jag körde vidare till Stockholm. Måndagar börjar numera på det bästa sättet, med frukost i sängen och det senaste avsnittet av Game och Thrones, så kan varje dag få börja om jag fick bestämma. Har nu traskat upp till biblioteket och försöker få något vettigt gjort, skrivit ett halvt A4 nu i studieväg, det är en bit kvar på den uppsatsen. Det här är en magiskt fullspäckad vecka, det ska pluggas varenda dag, det ska skrivas en självpresentation som ska hållas i en kvart?! Det ska packas, det ska planeras resa, det ska tränas och så är det obligatoriskt att njuta av vårvädret. Ska nämna att min vecka är tre dagar lång, sen drar jag till Värmland för teamhelg och laddar inför sommaren.