Inlägg

Visar inlägg från januari, 2014

Vemdalen

Bild
Nu har jag landat ordentligt hemma, väskor behöver packas upp, kläder behöver tvättas och jag behöver sova. Kom till Stockholm vid 22 tiden igårkväll så väskorna står fortfarande ouppackade, standard. Veckan har varit rätt underbar, längdskidor har jag insett inte riktigt är min grej men mysigt var det stundvis iallafall. Utförsåkningen var helt underbar, de nya skidorna levererade till tusen! Blev en och en halv dag med utförsåkning och jäklar vad jag utvecklats på så kort tid, nu är jag redo att inta Alperna på sportlovet. Det blev massvis med godis Snöiga tjejor Lite mysigt var det ju Slalombackarna levererade Även mina skidor Såhär såg det ut i vår bastu mot slutet Världsbäst!

Mot kylan, igen

Bild
Nu kan vi prata pack panik, halvfärdig och bussen går från centralen vid 9 imorn, det blir spännande dethär. Blev upp tidigt imorse för att åka och köpa ny skidutrusning så nu är jag något grymt taggad på utförsåkningen, det kommer bli en riktigt underbar vecka nu, vinterutbildning i Vemdalen, vem klagar lixom? Bild från förra helgens Kittelfjällresa

Why so negative?

Bild
Efter 13 timmars sömn pallrar jag mig upp och har en riktig mysmorgon, så härligt att kunna sitta och mysa med kaffekoppen utan att känna någon stress. I skolan blev det en ynka lektion och sen gymmet, inte ett kanonpass men träningsvärk lär jag få! På väg från gymmet skulle de hämtas ut paket, jag förstod inte riktigt hur stora paketen skulle vara så det här med att få hem dom gick inte alls, så det blev att så ute i kylan och vänta på pappa i 20 minuter och trots det så dog inte mitt humör. Svinkallt, mobilen var död, jag såg enormt muppad och ensam ut med två gigantiska paket men jag var fanne mig glad ändå. Inget sabbar mitt humör idag, får lov att bli lite förbannad så gympassen går lite bättre, helt värdelöst att gymma när man inte har något att vara arg över. Suddig men rätt gla

Lilllördag

Bild
Bra kväll, bra folk Kaffe och våffelbrunch, bra grejer!

Världens bästa medicin

Bild
Igår var en riktigt lång dag, mellan 08:00 och midnatt var det full rulle för mig, skola och sedan stå som guide på öppet hus och lite annat däremellan, bra med högt tempo, man känner att man lever. Idag blev det en härlig morgonpromenad med mamma innan jag sprang upp till vårdcentralen för att bli "cleared" för träning och skidåkning efter skadan i Kittelfjäll, så jag pallrade mig till gymmet och körde ett benpass direkt bara för att jag kunde. Jag hade inte tränat på en vecka, både fysiskt och mentalt började det kännas av, jag kände mig så enormt seg och trött trots ordentligt med sömn. Jag tränar för att må bra, för jäklar vilken energy boost ett bra pass är! Sjukt nöjd när jag tog milen under timmen för en vecka sen! 

Ångest

Imorgon blir det back on track, bara degat hela dagen. Åt nudlar till lunch, två ostmackor och en stor mango/hallon milkshake till mellis, en jäkla massa apelsiner och sen bad jag pappa köpa godis till mig, nu har vi precis ätit middag och min mage håller på att explodera. I Kittelfjäll blev det också en jäkla massa onyttigheter, ni som följer min blogg vet att jag äter ett kokt ägg, frukt och grönsaksstavar eller kvarg till mellis, det här är inte jag men imorgon är jag tillbaka. Behöver få ont i magen ibland för att det ska nöta lite i bakhuvudet att jag mår bättre av grönsaker och frukt. Ska nog passa på att äta lite glass när jag ändå är igång, så mycket kärlek till glass! Nu är jag ärlig och säger att jag faktiskt har ångest över de senaste "onyttiga" dagarna, dumt men så är det. Jag är också arg och besviken över att jag inte fick åka mer skidor, jag som hade tränat så hårt för att klara av skidåkningen i år. Så nu tänker jag fylla all ångest med glass, och sen ha ån

Kittelfjäll

Bild
Hej hopp! Landade hemma strax efter sju imorse efter en underbar helg uppe i Kittelfjäll, hur mycket skidåkning tror ni det blev för mig? Jag hann åka i fredags förmiddag innan jag lyckades slita sönder muskelfästet i vaden, så det blev kryckor resten av helgen. Men nu har jag lagt kryckorna på hyllan och tänker undvika saker som gör ont, så inga dans eller löp pass för mig kommande veckor. Annars var det supermysigt, åkte skoter, badade badtunna, bastade och umgicks med underbara människor, enda negativa med resan är ju de där 14 timmarna på bussen, men det är det värt. 40 C i vattnet och -20 C i luften

Yoga

Bild
Nu har jag ätit massvis ikväll, bara ätit ett ordentligt mål innan middan idag vilket gör att jag får världens kolhydrat sug på kvällen, asjobbigt! Men det visar bara hur viktigt det är med regelbundna matvanor för mig. Annars tänkte jag köra ett kort stretch-yoga pass och sen gå och lägga mig, insåg på jullovet hur stel jag blivit så jag bestämde mig för att börja med yoga, and so I did. Det har faktiskt gett rätt mycket resultat på flexibilitets fronten och även på balansen så något måste jag ju göra rätt. Brukar köra 15-30 minuter på kvällen för jag sover så himla gott efteråt vilket jag planerar att göra inatt. Godnatt!!  En extremt suddig dagens Godnatt bloggen! 

Bra förmiddag!

Bild
Idag började skolan efter lunch så jag hade en härlig lång förmiddag med träning och sedan myslunch med mamma, kändes riktigt bra att kunna ta det lugnt. Körde axlar och armar idag, träningsvärken imorgon kommer döda mig men det är bra smärta för det gick verkligen bra idag. Numera klarar mina biceps och triceps mer än fjuttiga 4 kg hantlar, nu jävlar kör jag på med de mindre fjuttiga 5 kg, så det går framåt och jag blev så himla motiverad nu till att fortsätta jobba och kämpa på. Det här är första gången jag märkt att armstyrkan gått framåt, har svårt att bygga upp muskler i just armarna så jag tappar väldigt lätt motivationen på den fronten men nu jävlar!

Det blir som det blir när det inte blev som det skulle

Tisdag, alltså en konditionsdag. Min plan var att sluta tidigt och hinna hem innan det blev mörkt och ta en lång härlig springtur, tror ni jag lyckades? Nej, väl hemma var det inte mycket dagsljus kvar men jag hoppade glatt i träningskläder ändå, en kvart senare när jag är redo att gå ut har det blivit kolsvart. Kul, verkligen. Så jag kollade gym-schemat och det ligger till min glädje ett Zumbapass 18:30 ikväll, tjihoo! Nu blir det att plugga svenska inför prov/förhöret imorgon och dricka en stor kopp te, kanske knapra i sig en morot när jag ändå håller på.

Framgång

Bild
En bra dag, så himla härligt väder! Åkte till gymmet efter skolan och körde ben, taggar träningsvärk imorgon då. Det kändes väldigt bra, har lagt på rätt mycket mer vikt på båda benen och det börjar arta sig, så underbart när man faktiskt känner hur man blivit starkare. Dock kan jag inte köra Bakre-axlar på maskin längre, stödet trycker konstigt i magen så jag får världens kräkreflexer och det känns som att jag kommer kräkas i ca 20 minuter så det var bara byta tillvägagångssätt, tur att det finns så himla många, roligare och mer utmanande alternativ! Det trillade ner ett litet paket i min brevlåda idag också, ca 40 ansiktsmasker, såna där som typ drar ut porerna, ska bli kul att testa och se hur de fungerar. Mysdag i mysjacka

Som en karusell fast det är en stol

Bild
Nu har jag haft en hel timmes paus från den satans uppsatsen som jag förövrigt inte kommit någon vart med, så just nu snurrar jag runt i min skrivbordsstol igen. Spammade alla vännerna på snapchat tidigare ikväll med min rastlöshet och stolsnurrande (sorry guys) och nu är jag igång igen, utan snapchat denna gång. Produktivitet när den är som bäst. I want you! Yes you, to spin on the chair with me. 

Istället för att göra något produktivt.

Bild
Ett gympass skulle sitta fint, ta ut sig själv riktigt ordentligt och sen återgå till uppsatsen. Nu har jag dunkande huvudvärk och vill bara till gymmet, men istället sitter jag och pysslar med mina naglar.

Ingen kärlek till samhällskunskap

Nu har jag suttit här i tre timmar och försökt skriva på min samhällsuppsats, det går inte framåt kan jag säga. Av någon anledning blir det bara mer komplicerat ju mer jag läser på om ämnet, ju mer jag försöker reda upp med hjälp av att ställa upp alla parter och deras del i konflikten så blir jag bara mer förvirrad och kommer verkligen ingenstans. Tror jag valde det mest komplicerade ämnet att skriva om, typiskt mig. Började iallafall dagen med ett Zumba pass, det var riktigt skönt och jag mådde verkligen bra efter det, nu när jag suttit framför skärmen i tre timmar börjar hela min kropp säga ifrån med huvudvärk och stelhet och just nu vet jag inte vad jag ska göra med varken mig själv eller denna uppsats.

Ljusare tillvaro

Bild
Igårkväll blev det långpromenad och filmmys med Matilda, såg Now you see me, helt klart värd att se! Annars blev det att pallra sig upp vid 8 i morse och gå på barnledar(pedagogik) kurs hela dagen vilket faktiskt var roligare än jag trodde det skulle vara, så nu är både jag och Olivia tillräckligt utbildade för att ta oss an Knatteskutt vårterminen. När jag vaknade i morse blev jag helt sinnesförvirrad, världen var fel, världen var vit. Jag tänkte direkt att det snart skulle vara jul, och fick världens julkänslor tre veckor för sent. Men det är lite skönt att världen är vit, lite ljusare tillvaro. 

Januari månad

Bild
Jag vet inte hur jag ska klara av Januarimånad, det är FÖR mycket som ska ordnas med. Gymnasiearbetet, jobbet, skidresor och lite vänner där någonstans.  Skolan kommer först, helt klart men sen kommer jobbet, allt som ska förberedas inför vårterminen, fattade inte riktigt vad det skulle innebära när jag sökte positionen som huvudledare, det var mer än jag trodde kan jag ju säga, speciellt denna hektiska månad som kommer bli helt fantastisk men samtidigt antagligen ta kol på mig.  Stay positive. 

Halv sju

Bild
Jag vaknade halv sju imorse, yes du läste rätt, halv facking sju. Larmet var ställt på sju (men gick igång halv av någon jävla anledning) så jag skulle ha riktigt gått om tid för att köra ett ordentligt gympass and so I did, kändes riktigt bra. Duschar på gymmet och äter frukost på bussen för att komma till skolan och få höra att min enda lektion är inställd, well screw you school! Och nu är jag rätt trött (på allt), ska dricka en stor kopp te och titta på ett avsnitt av Desperate Housewives och sen ska jag skriva min samhällsuppsats. Styrkan kändes bättre än förväntat, körde rätt hårt med mig själv och insåg med glädje att jag inte tappat några muskler i benen utan bara blivit starkare (hur det nu gått till?), överkroppen däremot ska vi inte tala om, måste jobba på den.

En till sån där svaghet

Bild
Ni vet när man börjat äta och inte kan sluta? Det händer mig ca en gång varannan månad med just mjölk, flingor(musli) och sylt, äts i en muminkopp och jag kan nog få i mig minst fem portioner.  Vet inte riktigt vad det är med just detta men det är helt otroligt vad jag kan proppa i mig, nästan som med glass men varenda kotte vet att jag är helt tokig i glass så det behöver knappt tas upp i bloggen. Detta med flingor med sylt och mjölk är ju lite mer udda, smaskar på min andra portion just nu... Så alltså listat mina svagheter topp tre är: GLASS Flingor med mjölk och sylt Chokladbollar

Nails

Bild
Skrivit matteprov idag, gick sådär men man ska väl hoppas på det bästa iallafall. Nu sitter jag här, tittar på Desperate housewives och har snart pysslat färdigt med mina naglar, nyårsnaglarna ville inte vara med längre så jag pillade sönder lacket som jag nästan alltid lyckas göra efter ca två veckor. Nu blir det nya glitternaglar som vanligt, jag och mina glitternaglar... Men det funkar till allt, neutralt och bra. Skitbild men det var det bästa jag kunde åstadkomma när kameran vägrade samarbeta. Annars tänkte jag faktiskt pallra mig iväg till gymmet såfort naglarna torkat, börjat tappa i vikt igen och vill verkligen inte tappa alla muskler nu precis innan årets första skidresa så det blir att köra rätt hårt med styrketräningen nu fram tills sportlovet då Alpresan är, samt att försöka se till att inte tappa mer muskler innan vi åker till Kittelfjäll nästa vecka och sedan till Vemdalen veckan därpå. Det blir en hektisk månad dethär.

Ångest

Bild
Nu har jag pluggat, tränat och pluggat idag, vilket jävla liv eller hur? Efter några timmars matte bestämde jag mig för att det var dags att springa åtta km, so I did. Kom hem och körde ett kort yoga pass för att sen äta middag och nu sitter jag här, mumsar på frysta bananbitar och har ångest över kommande timmarnas matteplugg. Nej inte den bästa av dagar, men jag är rätt glad ändå, för träningen går framåt och kosten är också i fas igen så jag är nöjd. Skitdag men nöjd ändå men fuck you!

Plugg och styrketräning

Bild
Godmorgon! Det händer verkligen ingenting för min del detta lov, plugg som jag inte börjat med och träning som jag kom igång med först igår är vad som ska stå på schemat hela lovet. Hälsenan har bara blivit värre men ryggen är hel igen så nu kan jag träna lite mer ordentligt, vilket är skönt för jag har tappat så otroligt mycket muskler över jul och det är inte kul när det verkligen känns att man blivit svagare. Så idag kör vi, matteplugg och styrketräning!! 

Bra start

Bild
Bra start på nya året, min käre far är så bra ibland. Vi åker till Tyska Alperna på sportlovet, åh vad en dotter kan vara lycklig! Så nu blir det en del skidåkning i år trots snöbrist här hemma, bara börja träna styrka nu då såfort jag kan röra mig ordentligt igen för jag har åkt på en fet hälseneinflamation och någon jobbig sträckning i ryggen så jag knappt gå just nu men jag är lika glad för det, för min pappa är bäst. Kittelfjäll förra året

Nyårslöften

Bild
Leva i nuet och sluta haka upp mig på saker  Satsa mer på styrketräningen  Verkligen försöka med skolarbetet  Inte dricka läsk  Och viktigast av allt så ska jag lära mig att älska mig själv. 

Gott nytt år!

Bild
Firade in det nya året hos Gabriel med god middag och härliga vänner.