Inlägg

Visar inlägg från maj, 2015

Vi åkte till Göteborg

Bild
Dansade och drack alkohol, hade en helt underbar helg med helt underbara människor och låter bilderna tala för sig själva då jag inte har tid att skriva med två hemtentor kvar denna söndag.  Men kort sagt så kommer man leva länge på dessa dagar. 

Torsdag den Tjugoåttonde i Femte

Bild
Eftermiddagen på dag ett efter ett ordentligt benpass, jag börjar sakta tappa förmågan att gå normalt, och jag som ska dansa hela dagen imorgon som givetvis är dag två och ni som hänger på gymmet vet vad det innebär. Speciellt med ovana muskler, det får la gå ändå man är ju inte vek. Den här torsdagen startades upp med en promenad med Gabriel, därefter en riktigt rejäl frukost bestående av gröt och 250 g kvarg. Åkte sedan till Vällingby och införskaffade det sista till min sommargarderob och gymmade, gymmet gick över förväntan och mycket bättre än förra gången jag körde överkropp. Hade inga problem alls med min vänster axel som krånglat en del på sista tiden, tokskönt! På tal om sommargarderoben, skriver alltid en lista på de saker jag känner att jag saknar till sommaren i typ Februari och sen införskaffar jag det under våren. Spanat på ett par svarta utsvängda jeans i evigheter som alltid varit slut när jag velat köpa dem men idag så fanns dem i rätt storlek! Har även tjatat om hä

Dyker in och säger hej.

Bild
Jag börjar tappa det här med bloggen, men jag dyker in någon gång i veckan och säger hej åtminstone! Nu har jag äntligen blivit frisk, efter två omgångar halsfluss och några läkarbesök fick jag tillslut rätt antibiotika då jag blivit resistent mot den vanliga och måste ha en starkare. Fantastiskt vad bra jag mår nu, helt underbart. Kroppen är rätt nedbruten men det är bara köra igång igen, var på gymmet igår och sprang en halvmil idag. Totalt ur form men det känns bra ändå. Var på risktvåan idag, körde halkbana och fick sladda lite, himla kul var det och väldigt givande. Har för övrigt börjat studera på 200% samtidigt som jag tar körkort och ska till Göteborg i helgen, inte helt genomtänkt kanske men det får la gå, körkortet är förhoppningsvis snart kirrat. Imorgon är det dubbla träningspass som gäller, först ett styrkepass med lite ben&mage och därefter simma någon kilometer. Det är den bästa kombinationen av träning, simma efter det jobbiga passet. Gör ju så med löpningen på

Svammel en torsdag.

Bild
På benen igen, haft min första "friska" dag nu, får se hur länge det håller i sig denna gång. Hur som helst så har jag haft mina första körlektioner, pluggat teori i solen och sovit. Självfallet legat totalt utslagen i några dagar också men de dagarna är fruktansvärt ickerelevanta. Imorgon är det körlektion och därefter är tanken att jag åker och simmar, mjukstartar träningen lite med en underbar träningsform. Sen är det ju Hoffmaestro på grönan, helt klart att man vill dit, oklart om jag ska dit. Får helt enkelt se vad jag orkar med, min kropp har smådåligt med energi efter all sjukdom. Summerburst närmar sig också hörrni! En helg i Göteborg med min braiga kusin, dansadansa aldrig pausa. Det ska bli så kuuul! Sämre pluggomständigheter kunde man haft, ignorera min blekhet. 

Jag älskar det här.

Bild
Det här med att inte kunna äta, tappa muskelmassa och bara gå ner i vikt rent allmänt. Leva på blåbärssoppa för att få i sig lite näring, underbart är vad det låter eller hur? Åt helvete med halsfluss säger jag bara. Ska åka upp till lättakuten med pappa, orkar inte med det här ensam igen, rent outhärdligt. Upptäckt en böld i halsen också, visst är det så att en på hundra insjuknade i halsfluss får en, en på hundra! Kan jag ha mer tur? Har en körlektion idag, borde ringa och ställa in den. Rätt säker på att man inte bör köra bil med 39 graders feber och en kropp som inte orkar gå upp för trappan hemma. Sakta tynar jag bort om jag inte får rätsida på min hals snart.

Påt igen.

Bild
Livet rockar, skämt åsido, jag vill mer eller mindre hitta närmsta tillräckligt höga bro och hoppa. Riktigt så illa är det kanske inte men nära inpå, min kropp har blivit resistent mot en viss form av antibiotika så den jag fått har bara hållit ner min halsfluss för stunden denna gång, jag har alltså blivit sjuk igen. Jag som skulle börja styrketräna ordentligt den här veckan, jag som har körlektioner bokat varenda dag, jag som ska gå risktvåan på tisdag. Jag har verkligen inte råd med det här igen just precis nu. Så fruktansvärt svinigt förbannad. Tänkte kriga ut och dansa innan det blev outhärdligt, slutade byxlös på golvet framför spegeln. 

Jag och min träning.

Bild
Låt mig börja med att säga att jag knappt kan röra mig, varenda liten muskel i hela kroppen värker. Vad kan det bero på kan man fråga sig? Ska vi räkna på hur länge jag klarade mig utan ett gym? Nej vi struntar i det va. Hur som helst så har jag införskaffat mig ett halvårskort på Stockholmsstad i Vällingby för gym, gruppträning och simning. Gymmet är halvdant men duger gott och väl för min träning. Drog ett gympass igår och kunde inte riktigt bestämma mig för vilka muskelgrupper jag skulle ge mig på första passet så det blev allihopa, ångrar det bittert idag men kul var det! Träna träna träna, kul är det och resultat ger det. Har sprungit väldigt mycket sedan jag kom hem ifrån Sälen så det var verkligen hög tid att påbörja styrketräningen, stark ska jag bli igen, bara lite starkare än förut. Annars gå bilkörningen framåt och ett körkort i sommar är fullt möjligt, kan knappt bärga mig. Hade en grym hairday idag också. 

Ja det var en kväll i Juni

Bild
Skämt åsido, det är ju fortfarande Maj. Gårdagen spenderades bakom ratten, i löparspåret och avslutades med Vera, jordgubbar&choklad. Himla underbar kväll när alla andra var ute och spårade, klagar inte alls och låter bilderna tala för sig själva idag då jag saknar inspiration till att skriva något givande.

Flanellskjorta, kjol och spets-bh.

Bild
Införskaffat nytt i garderoben, är ni förvånade? Hittat två underbara flanellskjortor på secondhand för ynka 80 och 40 svenska kronor. Sedan blev det en beställning på Nelly med lite smått och gott, bland annat den rosa kjolen och en tokbekväm spetsbh. Hade jag tagit studenten i år hade jag garanterat haft något i stil med det på bilden men det kommer nog användas flitigt ändå. Frisk är jag nu hur som helst, ska hålla mig borta ifrån träning något dygn till men snart så. Myser runt i flanellskjorta vilket är det bästa som finns, tunna lätta spetsbhar är också bland det bästa som finns. Införskaffat mig en svart som är lite som en sportbh i stuket, men hundra gånger mjukare. Nu ska jag sluta hylla bhar och äta jordgubbar i solen, hade! Om jag tagit studenten

Halsfluss och 55 års firande

Bild
I det senaste inlägget skrev jag "Har inte den mentala energin till att ringa någon heller, inte den kroppsliga energin till att dra ett träningspass." Självfallet fanns det en förklaring till min energitomhet. I söndags sov jag mig igenom hela dagen med feber, under natten till måndag inser jag att jag inte kan svälja längre. Det var bara att traska upp till vårdcentralen och hämta antibiotika då jag fått halsfluss, igen.  Igår kämpade jag mig in till stan då ett bord var bokat i min pappas ära som fyllde 55, gratulerar återigen far min! Maten var bra och nog var det en bra grej att tvinga i mig lite ordentligt käk, hade bedövat halsen något extremt för att det skulle gå. Trevligt var det hur som helst.  Lever i dagsläget på varm blåbärssoppa och aprikoskräm, undrar hur många kilo jag har tappat? Vill inte ens veta. Kanske det jag ska promota "Lev på blåbärssoppa och få strandkroppen till midsommar!", skämt åsido, blåbärssoppa är verkligen inte så gott.   Mi

Rastlösa tankar.

Bild
Idag är en sån dag då jag funderar på att googla upp ett olöst brott och lämna in mig själv till polisen bara för att se vad som händer. Igår var en sådan dag då håret såg ut som det brukade uppe i Sälen, mitt hår klarar inte av alkohol. Idag är också en sådan dag där körkortet skulle vara uppskattat, hoppa in i bilen och brumma iväg någonstans i brist på annat, just nu är min brottsliga idé mer genomförbar. Jag har helt enkelt ingenting att göra, har inte den mentala energin till att ringa någon heller, inte den kroppsliga energin till att dra ett träningspass. Driver bara runt i huset och hoppas på ett mirakel som inte kommer dyka upp.