Inlägg

Visar inlägg från juni, 2014

Gitarr och sång på min balkong

Bild
Tog mig ner till Frandis för att luncha med Moses och därefter blev det godisköp och sedan gitarr och sång på min balkong. 

Middagsdejt

Bild
Middagsdejt med min fina vän Saga, jag haltade omkring i köket och lagade ihop middag lagom till att Saga kom efter jobbet. Trots allt hunnit med en del idag, handla och fika med Gabriel, därefter sov jag hela eftermiddagen till att det var dags att börja med middagen. Tar något otroligt på krafterna att ha ont, knaprar Ipren vilket hjälper så det går framåt. Dags för mig att krypa till kojs nu, sjukskriven veckan ut så nu blir det vila och rehab. 

En helt vanlig lördag.

Bild
Under gårdagen råkade jag ut för det ena och det andra, hälseneinflamation i höger fot, knät krånglar i vänster så jobba gick inte. Eftersom jag inte kunde jobba blev det middag hos Rebecka med trevligt sällskap, mådde inte tipp topp eftersom jag hade lagom ont så begav mig hemåt rätt tidigt. Vad händer då? Jo jag trampar på en rostig gammal spik, efter någon timme har foten svällt upp lite väl rejält så det blev akuthäng för mig och Gabriel. Stelkrampsspruta och order på kryckor, sjukskriven en vecka osv. "Kom tillbaka när/om du får blodförgiftning eller något annat spännande" Skön läkare.  Och här avslutades kvällen.

Fredag och sen Lördag.

För tillfället sitter jag och äter pasta och finurlar över varför man är dryg bara för sakens skull, sånt som gör mig dryg och irriterad. När jag väl slutat vid 22 blev det mobilladdning, middagsätning och filmtittande i min ensamhet i personalrummet. Därefter bar det iväg till Retro för att hänga en stund med Odd och Johannes, fick bilskjuts av bästa Gabriel från tunnelbanan så vi svängde förbi Statoil för lite frukostinhandling då min frukost här hemma i princip var slut. Nu är det sova som gäller så jag orkar med arbetsdagen imorgon också, 13-22. Hey ho, let´s go!

Vuxenpoäng

Bild
Styrka, yoga och läsning i all ära. Inser man att man inte har någon matlåda till 10 h passet dagen därpå blir man flitig i köket. Slängde ihop någon kycklingpytt med kall currysås, lite vuxenpoäng måste jag få ge mig själv. Dags för sömn, en sån där ruggigt lång dag imorgon.

Kvalitetshäng med kvalitet.

Bild
Min fina underbara vän Olivia mötte upp mig för lite tidig sushimiddag efter jobbet idag, det blev middag, fika och allmänt kvalitetshäng. Saknat min tös! Nu vet jag inte riktigt vad jag ska göra, vill till gymmet men då tappar jag en timmes välbehövlig sömn, ett styrkepass hemma kanske? Eller lite yoga och sedan soffmys med en bok? Har så konstigt med energi, kroppen är fortfarande igång för fullt men mentalt är jag helt slut. Vi får se vad kvällen bjuder på helt enkelt. Finfina vän 

Morgonpromenad

Bild
En morgonpromenad i solen skadar aldrig innan en arbetsdag inne på Mc Donalds. Nu har jag fått i mig frukost och laddar inför dagen, förhoppningsvis har jag någon energi kvar när jag slutat så jag kan klämma in lite träning men I won´t get my hopes up. Energi är en bristvara i dagsläget.

Te på min balkong

Bild
Middagen bestod av ugnsbakad kyckling i tomatsås toppad med riven ost, mums! Efter middagen blev det en promenad och sedan temys på min balkong, bra onsdagsavslut. Nu är det kojskrypning som gäller för hela slanten, sommarlov är det ju inte, kastades direkt ut i arbetslivet jag.

Träning utomhus

Bild
Efter jobbet idag bar det iväg till Grimsta utegym med Rebecka för ett lagom träningspass. Det kördes lite blandat, jag körde mycket fokus på överkropp och tränade på mina chins. Kvällen ska spenderas med Gabriel och middag som jag inte börjat med än, kanske dags? Hungrig som tusan är jag så jag får nog lov att sätta igång. 

Dags för en stålsättning.

Känner att det kommer bli en jobbig vecka det här, ska göra allt jag kan för att få in så mycket glädje som möjligt i den. Efter jobbet idag hängde jag med min äldsta kusin Helena inne i stan, det fikades och åts glass. Det var vad jag kallar kvalitetstid med kvalitet! Inga foton finns det då min mobil glömt bort vad ordet batteri betyder och jag lämnat kameran hemma. En stund har även spenderats hos Gabriel med lite vänner, jag var ytterst tveksam till om jag överhuvudtaget ville umgås med någon ikväll när tårarna bara rann på bussen hem. En stund ensam med lite hög musik, dans och tårar gjorde mig susen och det var skönt att träffa lite vänner. Nu ska jag krypa ner i min mysiga säng och sova en lång natt, känns behövligt efter denna dag. Bara att ta nya tag!

Måndag var det.

Bild
Idag har jag verkligen inte gjort något vettigt förutom att jobba. Planen var att komma hem, byta om och åka till gymmet för ett Zumbapass för att få lite positiv energi. Tror ni inte att det spöregnar när jag hoppar av bussen hemma? Tänkte vänta ut regnet men det höll ju givetvis i sig hela kvällen. Frusen och bitter som jag är blev det serietittande ihopkrupen under en filt med en kopp te(läs fem). Hatar detta kalla råa regnväder! När jag tröttnade på serietittandet efter ca 5 st 40 minuters avsnitt så började jag titta igenom alla mina mobilbilder och deppade ihop ännu mer när jag insåg hur fantastiska mina naglar nästan alltid såg ut under våren, för just nu är de bara nerklippta, fula och ovårdade, nedrans jobb. Detta var ju i princip perfektion. 

En runda senare

Bild
Innan jag gick ut regnade det och under den där milen vi sprang så envisades solen med att skina precis hela tiden. När det var dags att springa hem igen började det givetvis regna, men när man behövde regnet så ville det inte alls! Varmt var det och skuren på hemvägen var underbar. Bra tid var det inte heller men skönt var det, en lagom springrunda en svensk sommardag. Helt rödflammig, dafuq?!

Ännu ett fenomen jag inte förstår mig på.

Varför känner människor behovet av att smygfota andra? Ett fenomen jag aldrig förstått. Absolut att jag tar bilder på mina vänner när de inte hänger med i svängarna men det är inte riktigt samma sak. Det är det här när man fotar någon man inte känner utan att fråga och försöker göra det diskret, ofta lyckas inte den där diskretionen särskilt väl. Det är obehagligt, riktigt obehagligt.  Tror du inte att jag märker att du håller din mobilkamera riktad mot mig och fotar? Vad ska man göra i den situationen egentligen? Jag kände mig blottad, äcklad och arg. Nu vill jag inte gå tillbaka på grund av att det nu är sammankopplat med de känslorna vilket gör mig ännu argare.  Det är en typ av intrång på ens personliga integritet, vill du fota någon så fråga för guds skull innan, allt man kan få är ett nej och då ska man respektera det.  Jag förstår inte hur offentliga människor står ut, jag skulle flugit på varenda paparazzi som försökte smygfota mig. 

Det regnar idag

Bild
Vädret är ju inte mysigt för fem öre, drar ner humöret rejält. Hela jag känns så seg, både mentalt och fysiskt. Bara jag som blir såhär påverkad av vädret? Hatar det. Får se vad jag gör idag, hunnit handla och städa lite. Vill verkligen till gymmet men något håller mig tillbaka, kanske blir en löprunda i det ostabila vädret, eller så kryper jag bara upp i uterummet med en bok, vad gör man när man är ledig egentligen? Gick ut på balkongen och knäppte några bilder så jag har något att lägga upp här, blev faktiskt rätt nöjd med resultatet om jag får säga det själv.

Nu då?

Bild
Nu sitter jag här igen, ensam i det stora huset och familjen har stuckit för sommarsemestern. Den där sommarsemestern jag inte har, för jag jobbar ju jag, inget mys i sommarhuset för mig. Bilen proppades full på alla håll och ledder och åkte iväg, från att varenda säng i huset varit upptagen till att sitta själv i villan. Lite tomt är det allt, men rätt skönt på sitt sätt. Förra sommaren så rullade jag runt i sängen och höll på att dö av rastlöshet, såhär såg det ut. Nu är det en ännu längre ensamperiod,hur ska detta gå? 

En midsommarafton

Bild
Nästan en heldag med familjen, nu blir det film med kusinerna som lämnar Stockholm med resten av familjen imorgon.  Min finfina faster Tre kusiner Let´s do ugly faces! Efterrättsdags! MUMS Glädje!

Midsommarmorgon

Bild
Vristen sa emot den planerade löprundan så det fick bli en Powerwalk på 5 km med lite blomplock till kransen. Midsommar idag, planerna för eftermiddagen är inte spikade men att jag jobbar fram till 15 vet jag. Vi får se vad som händer ikväll, bra blir det nog hur som helst.

Chokladcravings

Bild
Med en full bil åkte vi upp till ica, vissa köpte två kilo lösgodis, vissa frukostmat och jag choklad. Kärat ner mig i dessa lakritscenter, så en liten påse sådana blev det. Sedan får pappa min för sig att köpa tre dubbeldaim, gissa vem som tuggar på sin tredje just nu? Efter min Centerpåse. Men choklad är gott, väldigt gott. 

En onsdagkväll inne i stan

Bild

Artonde i Sjätte Tvåtusenfjorton

Bild
Det blev promenad och fika i mina gamla områden Kista med Sebastian, känt varandra sedan dag ett i sexårs och haft en hel del hyss för oss genom åren. Kvällens planer är rätt oklara, ser ut att det bli mys inne i stan med härligt folk. Självfallet åker kameran med ikväll också så ni får lite bra bilder på annat än vaniljsås och is-chailatte. Fikamys

Ledig dag

Bild
Åh så gott det är med lunch efter ett ordentligt styrkepass, körde med PT idag och gick igenom lite skivstångs övningar. Jag kan ju helt ärligt säga att jag är smårädd för skivstången, marklyft osv. är lite läskigt men nu är tanken att jag ska bli kompis med denna skivstång. Chins är ju också en liten dröm så det ska vi jobba på i sommar, blir mycket styrka kommande månader är tanken, behöver en riktig spark i baken för att komma igång igen. Nu njuter jag av min lunch och ska dra mig in mot stan om ca 30 och träffa en riktigt kär gammal vän, så jag gör något annat än tränar under min lediga dag. Tjingeling!

En måndag i Juni

Bild
Dagen började med en joggingrunda på 4,3 km med kusinisen, körde visst slut på min jetlagade flicketös. Sedan blev det mot jobbet och resten av dagen har spenderats med Gabriel och Matilda, lite brädåkning, mys o så. Mina dagar är smått ointressanta, laddat upp batteriet på min lilla systemkamera nu efter typ tre månader utan så förhoppningsvis ska bloggen prydas av lite bra bilder resten av sommaren. Saknade kameran som tusan idag, ska definitivt försöka ha med den i väskan hela tiden så jag kan fånga lite härliga ögonblick. Efter morgonrundan var hon lite trött Vi tog brädorna och åkte iväg Hängde på en brygga en stund. 

Släkt och vänner

Bild
Familjen har kommit hela vägen från Californien till Stockholm och hälsar på, blev en långpromenad med kusinen längs vattnet med lite catching up. Vi ses ju så himla sällan jag och mina svenska amerikanska kusiner. Resten av kvällen spenderades med Matilda och sedan hos Gabriel med glass och te, riktigt söndagsmysigt. Glad tjej, hemma i Sverige igen!