Inlägg

Visar inlägg från april, 2015

Rastlöshet och sällskapssjuka.

Bild
I en vecka har jag varit på plats i Stockholm, trots både studier och träning håller jag på att bli galen. Rastlöshet och sällskapssjuka är ett faktum, kul är det inte. När studierna blir outhärdliga tränar jag, jag var övertygad om att det skulle bli tokskönt att spendera dagarna ensam utan att vara omgiven av folk. Förut fick du ta vara på din ensamtid och de promenaderna med musik i öronen var guld värda, eller den tiden ensam i stugan när jag kunde titta på mina serier ensam. Där var ensamtiden värd att värdesätta, nu är ensamtid det enda jag har. Kompisarna jobbar eller går i skolan så dem kan man endast träffa på kvällstid, så dagarna är bra långa. Idag ska det studeras i några timmar, har sprungit ett varv längs vattnet och drar nog lite styrka mot kvällskvisten. Jag gör så mycket om dagarna jag.

Läget på min balkong.

Bild
Studera studera studera, jag avskyr kemi. Helgen har varit tokmysig och sommaren invigdes med grillbrunch i solen, underbart. Sitter för tillfället ute på balkongen med en kopp kaffe och samlar energi till att plugga ikapp, har självfallet hamnat efter då jag som sagt några gånger avskyr ämnet. Men är det något jag är rätt bra på så är det att just plugga ikapp. Hoppas att den friska luften och fina vädret här gör studierna lite lättare, sommarbalkongen har varit saknad. Underbart att komma tillbaka lagom till att den går att använda. Idag ska det tränas, har traskat längs vattnet en sväng men lite styrka är alltid trevligt, kanske blir en löprunda också i brist på annat att göra. Börjar bli smått skogstokig av att vara hemma faktiskt, trots att jag studerar och faktiskt har något att göra så räcker det inte riktigt till med den överskottsenergi jag dras med.

Svammel.

Bild
Huvudet känns som en sten, har gjort i några dagar nu, vet inte riktigt vad det beror på men kul är det verkligen inte. Hoppas att ordentlig regelbunden träning ska råda bot på det, dags att komma igång igen. Precis fått upp min chinsstång och insett att jag klarar av att göra en utan hjälp, lite muskler har jag allt kvar. Träningsmotivationen är iallafall på topp, kroppen har hur mycket energi som helst och om det blir både en löprunda och styrketräning idag skulle det inte förvåna mig alls, kroppen hänger med bättre än huvudet i dagsläget alltså. Ska som sagt träna på hemmaplan med mål att bli snabb, stark och smidig och jag har alla redskap man kan behöva, ska införskaffa ett gummiband till bara sen har jag i princip allt jag utnyttjade på gymmet. Kemin går som förväntat käpprakt åt helvete, ska sätta mig med den lite idag mellan träningspass och bilkörning innan det bär av ut till Ingarö för häng med lite Sälenfolk, det sistnämnda ska bli tokmysigt.

Avskyn till kemi och träningssnack.

Läst igenom allt som skulle läsas och påbörjade frågorna, sitter som ett frågetecken återigen. Varför använda begrepp i frågorna som inte alls nämns i texten? Blir återigen påmind om varför jag avskyr kemi och på idioterna som formulerar böckerna. Tog mig en titt i spegeln, spände lite och ser hur mycket muskelmassa jag tappat den senaste månaden. Inte ok. Dags att börja styrketräna ordentligt igen men denna gång utan gym, utegym må hända men jag har inte råd med ett gymkort. Man måste dessutom binda sig ett år på många ställen och jag sticker antagligen till vintern igen, om inte Sälen så för studier. Har dessutom tröttnat på att sitta instängd i ett gym, jag vill träna ute, det är hundra gånger roligare. En av anledningarna till att jag älskar löpning. Ska sätta mig och kika lite på simpla träningsredskap och beställa hem när lönen trillar in, såsom ordentliga gummiband osv. Nej nu ska jag ut och traska en sväng innan det är frukostdags, tokälskar promenaderna här i Hässelby, d

I solemnly swear that I am up to no good.

Bild
Oups! Där gjordes det en tatuering till. Funderat ett bra tag på att göra den, tänkt göra den någon gång innan vintern men det blev lite tidigare än jag tänkt, när jag började kika på designer kunde jag inte bärga mig alls, alldeles för impulsiv egentligen. Hur som helst så är jag toknöjd denna gången också, grymma grabbar som jobbar där verkligen.

Läget i Stockholm 22/4

Bild
Påbörjat det här med att studera, insett varför det gick käpprakt åt helvete med kemin i gymnasiet och varför jag valde bort den andra kursen. Jag avskyr kemi. Det är bara att kämpa sig igenom, mindre än en månad är ju vad det handlar om så jag ska inte klaga. Slet upp vaden lite smått igår och behövde limma ihop det, så löpningen är helt borträknad för att det ska kunna läka ihop, träna ben får jag inte heller göra, det är i och för sig redan borträknat med min trasiga lårmuskel men ändå. Lite motgångar direkt var inte min plan, men det får la gå ändå. Funderar på att åka till en tatueringsstudio inom en snar framtid också, vet precis vad och vart och kan verkligen inte bärga mig. Vi får se vad det blir och om det blir men det skulle inte förvåna mig alls om det blir i dagarna, lönen ska bara trilla in först.

Det jag kallar verklighet.

Bild
Tillbaka till det jag kallar verklighet, vet inte riktigt vad jag ska känna, det är så spritt. Toksaknar Sälen och livet där uppe och att titta på bilderna är småjobbigt men gör mig ändå så otroligt glädjefylld och tacksam för de månaderna jag hade där uppe, hoppas innerligt att det blir en säsong till för mig. Småsaker man reflekterat över efter att varit hemma i inte ens ett dygn, mina föräldrar bor i ett stort jävla hus, inget jag riktigt tänkt på tidigare. Mitt rum med garderob och "kontor" är nästan lika stort som den stugan jag bott i under vintern. Sitter i vardagsrummet på övervåningen och tittar omkring över golvytorna, mitt slott. Gick upp till affären och höll på av ren reflex att lägga ner mitt personalleg som uppe i Sälen ger mig rabatt på köpet, svårt att hålla igen munnen och inte säga "personal" i kassan, då skulle jag garanterat bli idiotförklarad. Det är mycket som far igenom mitt huvud, alldeles för mycket. Orden "Som vanligt" har

Nu ska det levas life.

Bild
Så var sista arbetsdagen över, i knappa fyra månader har vi nu jobbat på Joängets Fjällgård, det har verkligen varit fantastiskt roligt trots motgångar. Nu ska vi leva livet i en vecka och rullar mot Stockholm i början på nästa vecka. Knäppte en öl efter stängning och bara njöt idag, sen ska här dansas.

Vi lever som kungar

Bild
Jag låter bilderna tala för sig själva, den här påskveckan har varit fantastisk och tiden går så jäkla fort. En arbetsvecka kvar, sen är det över för den här säsongen kompisar, sen ska vi leva life en vecka innan det bär av emot Stockholm igen.