Inlägg

Visar inlägg från mars, 2018

Nytt jobb och nya kläder.

Bild
Köpte mina favoritbyxor på HM i Singapore, köpte idag likadana grå i Södertälje, är så nöjd med min tillvaro! Kan hända att jag även köpte blusen på bilden då den var på rea, detta efter en arbetsintervju hos kommunen för att ev. börja jobba hemtjänst kommunalt då villkoren är mycket(med ordentlig betoning) bättre än privat som jag jobbar nu. Har en rejäl klump i magen över att lämna de brukarna jag åker till nu då jag vet att jag gör ett bra jobb och jag har börjat bli lite fäst vid dem. Aja, kanske jobbar jag nattpatrull och får åka till dem då, jag får se vad som händer. Idag börjar jag jobba 13:00 och kör halvdag och kunde sova ut ordentligt idag vilket kändes nödvändigt. Vaknade dock pigg med Niklas vid 05:00 men beslutade att sova två h till för att jag kunde. Resten av veckan är full med jobb, ledig lördag men då lär jag vara rätt sliten då planen för fredag är några öl och karaoke inne i stan.

Världens bästa människa.

Bild
Efter att ha varit på gränsen till att krascha i fredags tog lördagen och vände på allt, dagen började med att mamma och pappa kom hit för fika och lunch. Det var så himla mysigt att ha dem här, när de åkte sen åkte jag och Niklas till Mall of Scandinavia för att hitta inspiration till bröllopet vi ska på i slutet av april. Detta slutade med att vi drack öl och jag beställde en klänning på Nelly. Kvällen rullade spontant vidare till Giro där vi satt som frälsta och bara hade det helt fantastiskt. Det var så himla skönt att komma iväg ifrån vardagen utan direkt plan och bara ha en suverän kväll, så välbehövligt. Inser ju bara varje dag jag lär känna den människan ytterligare hur mycket jag älskar honom, det bara växer, han är rätt fantastisk. Jag kom precis hem ifrån jobbet och har börjat dra på mig en hosta? Jätteirriterande. Denna vecka som kommer är intensiv men kommer nog bli rolig, alltid är det något att se fram emot. Ska se till att skriva klart första skolarbetet mån-tis också

Det här med att vara arg.

Bild
Ångest och stress, det är det som fyller mig ikväll. Du vet när det bara rinner över och du plötsligt står och skriker på gatan med matkassar i händerna? Det var jag ett praktexempel på idag. I onsdags var jag i mitt esse, det var jag, brädan och min pappa på skidor hela dagen och livet levererade. Insikten att det inte är mitt liv kanske slog hårt, insikten att inte vara tillräcklig i sitt yrke börjar slå hårt det med. Att jobba i hemtjänsten, jag har varit där i en månad nu och jag vill bara skrika och göra min röst hörd. Jag älskar mitt jobb det är det inga tvivel om, jag älskar bara inte systemet. Till det mest ångestgivande i detta är ju att jag funderar på att sluta, jag vill inte sluta? Eller vill jag det? Är så tom på känslor men samtidigt så överväldigad. Jag har ångest över att jag ska ha ett 14 h pass på söndag vilket jag faktiskt har energi och vilja till, jag har ångest över att bli illa behandlad vilket jag brukar rycka på axlarna åt, hålla huvudet högt och stänga av. J

Ännu ett mitt i mars men snart april.

Bild
Halva mars har inte gått men jag lever i att det redan är april, känner mig inte alls stressad alls(skämt åsido är svinstressad). Har examination på torsdag och har inte fått in det sista arbetet pga många timmar spenderat på akuten och datorn har legat kvar på jobbet. Akuten?! tänker någon nu. Kortfattat har jag en infektion i tummen som behövdes öppnas och spolas och nu äter jag antibiotika samt är lite lätt handikappad i handen. Idag är jag åter på jobbet och har bortsett ifrån spenderingen av tid på akuten haft rätt bra dagar, chainsmokers var helt underbart och sedan har vi gått och blivit med en stor säng. Vi har delat på en sned 120 säng i 6 månader och igår dök en annons upp om en säng som skänktes bort. Pappa hjälpte till och båda var chockade över att någon skänker bort en sån säng? Jag klagar inte alls på en i princip ny 180 säng. Så nu har vi en säng som tar upp hela lägenheten, värt. Tur att vi eventuellt inte kommer bo kvar så himla länge till.

Mitt i Mars.

Idag är det onsdag, tror jag har jobbat sedan förra torsdagen men är verkligen inte säker, ska köra fram till fredag, är därefter ledig lördag innan jag går på igen på söndag. Försöker ha ett socialt liv men börjar inse att jobbet är mitt liv. På fredag kommer hur som helst Fredrik och Hannes upp för vi ska gå på Chainsmokers!! Äntligen, har längtat sedan jag fyllde 22 för nästan 6 månader sen. Har tappat en del med träningen senaste veckan men tänkte komma igång igen idag och köra mina fyra pass denna veckan. Börjar känna mig så slö i kroppen så det är verkligen dags att pallra sig dit. Målet att bli färdig med alla skoluppgifter denna veckan känns inte alltför långt bort då jag sitter på Scania hela veckan och därmed har nästan obegränsat med studietid, världens bästa jobb för en studerande. Har så svårt med studiediciplinen hemma så detta är verkligen helt ultimat, är så otroligt produktiv.