Inlägg

Visar inlägg från oktober, 2016

Tre magiska dagar.

Bild
Söndagdelux, tittar på den andra Harry Potterfilmen för dagen och äter choklad, vettigt. Torsdagens halloweenfest var otroligt lyckad och nog en av de roligaste kvällarna hittills i det här landet, jag gick som halvdöd Alice i Underlandet och dansade loss med alla goa människor jag lärt känna här och var allmänt jätteglad. I fredags när jag låg halvdöd i sängen efter torsdagens bravader landande ett glädjebesked i min mobil, som jag nämnde tidigare har jag haft en del hemlängtan de senaste dagarna men nu ska min fina bästa tjej Olivia komma hit om ynka 19 dagar, kan jag bli lyckligare nu? Hemlängtan är som bortblåst. Igår Lördag var det Alpinfestival vilket var jättemysigt, borde ha fotat så otroligt mycket mer men vädret var förjävla deprimerande så jag var inte på fotohumör. Kändes ändå som att komma hem lite smått, snö, skidutrustning i mängder, hittade även Sälen i en monter så dagen var väldigt bra ändå.

En torsdag är det fest.

Bild
Ska snart springa till tåget och åka till två vänner för sminkning till halloweenfesten ikväll/inatt, så ikväll ska jag förhoppningsvis skrapa ihop lite roliga bilder att lägga upp här, samt på lördag när jag ska på alpinfestival och åka skridskor. Det kommer bli mer än egobilder hoppas jag, mitt ego är rätt okej ändå. Halloween här är aningen större än i sverige vilket kanske är underförstått, skolan har anordnat en gigantisk fest dit alla EF-skolor i hela England kommer, bland annat Brighton och Oxford. Storleken på kalaset gör också att alla går all-in, kostymer och sminkningar på en helt annan nivå än vad jag är van vid.

Det är höst här också.

Bild
I förmiddags tog jag en promenad i den närliggande parken där löven börjat ändra färg och falla till marken. Har sett så många instagrambilder och snapchats på vackra höstfärger och undrat när det skulle bli min tur att få lägga upp en höst-bild på Insta. Idag kom den dagen hur som helst och efter den promenaden har dagen flutit på väldigt bra, trots att jag har lite hemlängtan just nu. Min hemlängtan är inte på så sätt att jag vill åka hem, för jag trivs väldigt bra här, jag längtar bara efter vissa stunder och personer, men jag vill inte åka hem, vad skulle jag göra hemma?

Fredag i min stad.

Bild
"Faktumet att jag redan på något sätt visste att det skulle bli riktigt bra" Sitter i sängen nyduschad och ska klä på mig anständiga kläder, sminka mig och göra något åt håret som börjar bli långt igen innan jag ska åka in till kärnan av min fina stad för att äta middag. Veckan som gått har inte varit något speciellt alls, utöver mitt "Jag ska testa att äta vete nu och se vad som händer", kan nämna att det som hände var att jag mådde vidrigt i rätt många timmar, det var en upplevelse jag gärna slipper i framtiden. På tal om bra saker så börjar träningen komma med på schemat frekvent och det är en sån där sak som får mig att må himlans bra tillsammans med de fina individer jag får spendera både skoldagar och fritid med.

För en månad sedan.

Bild
Att jag för en månad sedan datummässigt precis kommit till denna staden och åkte med den mest fantastiska transfern någonsin i en toyota och sjöng Biebers "Cold water" med chuaffören, hon som satte sig i bilen på flygplatsen var både bakis och rädd för vad de kommande månaderna hade att erbjuda. Faktumet att jag redan på något sätt visste att det skulle bli riktigt bra när jag hoppade ur bilen på min gata har jag den där chauffören att tacka för, vad han heter minns jag inte men att han var en fantastisk människa kommer jag alltid komma ihåg.

Från noll till hundra.

Bild
London är livet, att ett liv kunde förändras så drastiskt genom att flytta till ett annat land för att studera. Visserligen visste jag att det skulle vara helt nytt men inte som det har blivit. Ni som känt mig länge vet hur skolan och jag inte kommit överens, hur jag skolkade ifrån lektioner, hur jag precis klarade mig och min otroliga nonchalans när det gällde skolarbete. Att jag någonsin skulle prestera bra i skolan trodde inte ens jag själv på, men det är precis det jag gör. Att det beror på att det för en gångs skull var mitt egna val att plugga, umgänget eller bara något som vänt i min tankegång vet jag inte. Det jag vet är hur underbart glad jag är i det här landet, kunde inte önskat mig finare vänner, lärare eller hostfamilj.

Brighton

Bild
Drog på minisemester över helgen till Brighton med några fina vänner, såg staden, hängde på stranden och sov på hostel i gnisslande våningssängar. Det var skönt att komma ifrån London och andas lite havsluft men trots det var det rätt magiskt att komma hem till sin egen säng igårkväll. Nu ska jag däremot skriva på två uppsatser och förhoppningsvis hinna ut och springa innan jag ska smita iväg ikväll, vänjer mig sakta vid att faktiskt lägga ner tid på skolan, kanske blir en liten pluggis av mig med tillslut.

Ännu ett bildlöst inlägg

Igår gick jag och den andra studenten som bor här Joana till mataffären och körde all in så nu sitter jag och avnjuter en brie och salamimacka efter träningen. Jag har hittat ett gym jag verkligen trivs på som dessutom har öppet 24/7 vilket är grymt, det är välutrustat med jättebra gruppträning, pris osv. Onsdagar då jag börjar 15:55 och slutar 18:50 är lite oklara men det är som det är, man hinner med en hel del innan skolan börjar. Har utöver gymmet hunnit sitta på möte med banken och öppnat ett bankkonto här, så nu börjar allt stabilisera sig i det här landet. Ska strax springa till tåget då jag ska möta upp några vänner för att boka och planera Brighton dit vi ska den här helgen, det kommer bli så kul!

Träningslycka.

Idag är en morgon då jag ligger i sängen med min kaffekopp och tittar på det senaste avsnittet av The big bang theory och bara har det bra. Hade en tanke om att gå ut och springa men den dog såfort jag försökte resa på mig och kände träningsvärken ifrån helvetet. Sovmorgon är alltid trevligt hur som helst.  Var på gymmet i söndags och det här är ju dag två som alltid är värst i början, ska bli så skönt att komma igång med träningen igen. Imorgon ska jag skaffa månadskort på vårat lokala "Leisure Centre" där det finns pool, gym och gruppträning för ett grymt pris som student. Det bästa är att det bara tar 10 minuter att gå dit. Det bästa med gymmet i söndags var att jag inte hade tappat riktigt så mycket muskler som jag trott, kommer alltså snart vara på banan igen. 

En bättre måndag

Bild
Måndag och jag känner mig rätt full med energi, när hände det senast? Skolan flyter på och jag ska alldeles strax springa till tåget för att fira en vän med att gå på bio. Det är en riktigt bra måndag idag då det bestämdes att jag + några till ska till Brighton över helgen och så har jag och pappa bokat några dagar i Åre vecka 1. Vem kan önska sig en bättre måndag egentligen? Tog en långpromenad till en otroligt fin park efter skolan idag, dit ska jag definitivt ta mig tiden att gå oftare, underbar var den! Biotaggad Den där otroliga parken

London by night.

Bild
Idag är det lördag även om det känns som en söndag, hur som helst så är det en regnig lördag och min hårddisk med film och tv-serier är min bästa vän. Blev inte många timmars sömn då jag kom hem vid fyra inatt, strosat runt i London, sett en biofilm, nästan gått vilse på vägen hem men allt som allt älskar jag den här staden. Sedan vaknar man av sin inbyggda väckarklocka, men det var mysigt att äta frukost och dricka kaffe länge med vårt lilla hushåll, och nu känns det som att det enda jag kommer orka idag är att möjligt gå till affären och köpa något lördagsgodis. Det här är ju rätt fint ändå.