Inlägg

Visar inlägg från februari, 2014

På gatorna i Flachau

Strosat runt på gatorna i Flachau, solen har värmt och jag gick tillslut utan jackan. Det är härligt att det är vår nere i dalen och full vinter uppe i bergen, helt underbart!  Har ju gått och blivit dunderförkyld, fantastisk tajming eller hur? Imorgon blir det däremot fullt ös i backen igen, måste ta vara på skidåkningen när man väl har möjligheten. 

Gymmet, bästa stället på jorden just nu

Bild
Min röv mår som den förtjänar, riktigt träningshungover! Bra pass, speciellt dessa små blåa tortyrs gummiband vi använder, de gör verkligen susen. Nu är det kaffedrickande som gäller innan jag drar mig mot gymmet igen på lunchpass. Idag blir det 30 min Zumba som uppvärmning och sedan styrka nere i gymmet, tänkte ta ett långt styrkepass och verkligen arbeta igenom alla övningar ordentligt och testa lite nytt tänkte jag.

Terapi

Bild
Nu har jag proppat i mig middag efter två grymma pass, körde ett Booty och ett Core pass och jäklar vad nya övningar gör susen, mina ben är smått förstörda men det gör ingenting! Körde benpress efteråt bara för att testa hur mycket jag klarade med slutkörda ben och jag måste säga att jag är stolt över mig själv. Notera att jag arbetar med ETT ben för att få ut det mesta ur övningen Att stå upp för att ta bilden var smärtsamt

Redo att inta Alperna

Bild
Redo att inta Alperna på lördag, jag och min mor åkte och simmade och lunchade sedan i Vällingby, jag var i behov av nya täckbyxor så vi köpte helt enkelt en ny skidoutfit.

Vi älskar dig

Bild
till månen och tillbaka hundratusentals gånger om.

Vår i februari

Bild
Detta vårväder kan gärna få hålla i sig hela veckan, en riktig energyboost är vad det är. Kom precis in efter att ha sprungit halvmilen, eller jag skulle inte kalla det springa snarare lätt jogging för mer orkar inte min kropp idag. Men det var helt underbart att komma ut en sväng och få lite frisk luft samt massa D-vitamin, finns inte mycket att klaga på just nu. 

Sliten på utsidan

Bild
Slitna naglar, hästsvansen på sniskan och armarna känns som spaghetti, jag mår sjujäkla bra! Movestrong passet på söndagmornar är helt underbart, förra veckan hade jag träningsvärk i tre dagar efteråt, så man känner att man lever. Naglarna måste jag däremot göra någonting åt, detta håller inte längre! Även håret börjar bli väl slitet, jag behöver ta hand om mig själv snart, fixa naglarna, klippa mig och tona om det, vår fräscht ska det va.

Belöningen 7,5 km

Bild
Känns bra, trotsa vädret, ofta då det blir som bäst, när man kommer hem lerig upp till knäna, jäklar vad nöjd man är då. Rensa tankarna helt ensam hela rundan, mötte endast två när jag sprang den korta biten genom bostads området annars var det inte en kotte ute, så nu pratar vi ren njutning.

Träning som belöning

Bild
Sitter i träningskläder efter tre timmar jobb, beredd att köra en löprunda och kanske ett styrkepass också, vi får helt enkelt se hur det känns men en löprunda blir det hur som helst. Först ska jag gräva ner mig i nästa veckas uppgifter i minst två timmar, inlämningar  hit och prov dit men sen blir det Alperna och semester. Träningen går verkligen framåt nu, det går ruggigt fort i armarna och jag är ett eller två pass ifrån målet 8 kg på biceps curls 12x3, och även på triceps så det känns underbart bra. Måste sätta mig och läsa på om bra benövningar också, de jag kört nu har musklerna vant sig vid så det ger inte lika mycket som förr, jag vill ha träningsvärk! Två timmars skolarbete ifrån ett bra pass, nu kör vi!

Ännu ett Facebook fenomen

Bild
Hej hopp! Nu har jag hunnit gymma och svepa en öl, bra med extra kalorier efter ett bra pass (skämt åsido). Nomineringar hit och nomineringar dit, jag säger som min vän Frida " Snart drunknar väl facebook i öl", jag svor högt att jag aldrig skulle gå med på att svepa den jävla ölen och delta i detta facebook fenomen men helt klart kände man sig något tvingad när man väl fick nomineringen. Jag är inte stolt över det men någonstans är det en kul grej, och folk kan gott få skratta åt hur jag inte kan svepa en öl.

När kroppen säger nej

Bild
Eftersom det inte blev något gym igår tog jag mig en joggingrunda med Simon, men då var ju tanken att köra på morgonen idag istället, gissa vem som gått och blivit förkyld? Täppt, ont i halsen, seg i huvudet, livet suger! Vi får se hur det känns imorgon, förhoppningsvis är det kortvarigt så jag kan hänga på gymmet imorgon efter skolan. Hatar när ens planering går i kras, missat styrkepass den här veckan, de passen jag verkligen ser fram emot och är så grymt taggad på att köra så ska kroppen säga emot, vilket är förståeligt under omständigheterna men inte så himla lägligt. Så nu blev det att mysa upp sig med en kopp kaffe och plugga lite religion inför provet om två timmar. Those påsar, här var man sliten! 

En förmiddag mitt i veckan

Bild
Onsdagförmiddag, det brukar betyda gym för min del men inte idag, hade svårt att somna och vaknade sen vid tre med världens hosta, trodde jag skulle kvävas, satt ihopkrupen inne i badrummet för att jag trodde att jag skulle kräkas. När larmet ringde vid sju kändes ett hårt gympass inte som en himla bra idé så det blev att ta en sovmorgon och köra igen imorgon. Nu är det lunch med mamma, riktigt bra det här med att hon börjar sent samma dagar som jag, mysförmiddagar. Mammis och jag för några somrar sen

Moa Margaretha

Nu blev det nytt namn på lilla bloggen, alltid skämts något förfärligt över mitt mellannamn Margaretha men nu tycker jag det rimmar rätt bra med Moa. Dessutom hade jag tröttnat något otroligt på namnet Magicalexistence, bloggen en 14 åring hittade på och tyckte det lät ballt. Den 14 åringen har väl börjat växa upp och fyllde vuxen i höstas så nu efter mycket om och men tyckte jag det var dax att stå för och vara stolt över mitt mellannamn. Välkommen till Moamargaretha.blogspot.se!

Time

Precis fått i mig lite mellis och ska skriva så gott som klart min del av projektarbetet innan det bär av mot gymmet och ett härligt Zumbapass. Skrev in allt som ska göras innan sportlovet i kalendern idag och fick en rejäl chock, inlämningar och prov i mängder samt jobb, en tur och lite träning på det. Jag har insett att det bara är att bita ihop, för det finns inte så himla mycket mer man kan göra just nu och på något sätt känns det bra. Det känns bra att jag inte har någon tid över, finns inte ens 40 minuter till att se det där Desperate Housewives avsnittet för att varenda timme måste gå till något som faktiskt är produktivt (och här sitter du och bloggar Moa), det är lärorikt.

Jobba, plugga, träna

Är det såhär trött i huvudet jag kommer vara i vår? Då måste jag be om ursäkt redan nu för den bittra, trötta tjej jag kommer bli. Är det värt det då? Ja, helt klart. Pressa sig själv både mentalt och fysiskt så långt det bara går, varför inte? Lär ju behöva göras förr eller senare hur som helst. Jag är 18, tränar sex dagar i veckan, jobbar 4 och går sista terminen på gymnasiet, det är en hel del men några pauser får jag ju. Alperna på sportlovet vilket inte blir mycket till vila men lite semester får jag i varje fall, sen är påsklovet på landet, det är något jag verkligen längtar efter, att kunna krypa upp i fåtöljen vid fönstret och läsa hela dagen och inte bry sig om verkligheten kommer bli underbart.

En måndag morgon

Bild
Det bjöds på en löprunda och en stressig dusch innan jag fick reda på att jag börjar först efter lunch så nu blir det en lång mysig frukost och antagligen städning av rummet. Har även insett att jag kommer gå upp 7 varje dag förutom söndagar då jag har sovmorgon till 8:30, känns bra det här men jag får ut så mycket mer av dagen om jag kommer upp på mornarna för just nu mår jag rätt bra måste jag säga, hunnit mysdricka kaffe, springa 4 km, duscha och klockan är inte ens 9. Mysfrukost Lätt glad och smått nöjd med livet gg till bildtext

Organiserat

Godmorgon! Sitter och myser med min kaffemugg och funderar på vad denna morgon ska bjuda på, en kort löprunda? Lite städning? Plugg? Det tar jag reda på när kaffet är uppdrucket. Det är hektiska dagar nu så mornar är i princip det jag har så det är bara att dra nytta av dem, satt igår och skrev ihop dagsscheman fram till onsdag för att hinna med allt som ska göras och livet börjar sakta men säkert bli organiserat igen.

Man känner att man lever

Bild
God förmiddag! Tillbaka efter ett gympass i min smak, något som tar på både styrkan och konditionen rätt bra. Jag tyckte innan att jag var rätt vältränad men nu vette fan längre, var ruggigt slutkörd efter 30 minuter och då var det bara köra 30 till, bra känns det i varje fall, man känner att man lever. Är mest hemma och vänder nu, ska käka lite lunch och packa väskan och sen bege mig mot Enskede och jobb, tar ca 1,5 timme att ta sig till hallen på Söndagarna, men det är bara köra. NU KÖR VI!!

Vadå helg?

07:15 på lördagar, 08:15 på söndagar, vad gör jag med mitt liv egentligen? Det här med sena härliga kvällar är bara att glömma för min del denna vår. Kom hem vid två inatt, hade en kanonkväll med härliga människor men det har jag ju fått sota för idag, det var bara att pallra sig upp och till jobbet. Tre pass med start kl 09:00, men glädjen där är ju bara för härlig så jag hade humöret på topp med lite hjälp på traven av celcius. Totaldäckade väl hemma och sov två timmar, nu blir det lite plugg och sen får vi se vad jag hittar på, antagligen en promenad och témys eftersom det är relativt tidig uppgång på söndagar också. Taggar ett nytt pass på söndagmornar, och därefter tre timmar jobb, mina helger är rätt hektiska nu för tiden.  Insåg precis att jag går upp tidigare på helger än på vardagarna, vadå helg? 

Bootcut

Bild
Vandrat runt i Kista med Matilda hela eftermiddagen, fick med mig ett par bootcut jeans hem, varit småsugen på ett par rätt länge och mina gamla blåjeans har gett upp så varför inte? Annars har jag världens pms, vet inte när det var såhär illa sist. Så fruktansvärt sötsugen så idag har jag satt i mig punchrulle, frozen yougurt och en godispåse, humöret svänger också så det är helt sjukt, tur att ingen åkt på en smäll säger jag bara. Annars blir det chillkväll hos Olivia och tidig uppgång och jobb imorgon, hektiskt liv denna vår måste jag säga, plugg, träning, jobb, studenten, vänner och familj någonstans också, kaos.

Det var visst Torsdag

Insåg väl på gymmet att det inte var fredag, alltså inte dagen att döda armarna på utan torsdag, dagen då min kondition ska köras slut på. Var bara att pallra sig hem igen, tanken var först att ta en springtur men sen insåg jag att vi har en crosstrainer i vardagsrummet så det blev 40 tuffa minuter på den framför ett avsnitt av Desperate Housewives, bra träning! Annars njöt jag precis av en chokladboll och ska nu ut och promenixa med Gabriel, en lugn och skön torsdag helt enkelt.

Ångest och egoboosts

Mamma hade bakat frallor till soppan när jag kom hem från gymmet ikväll, hej och hå vad jag kan äta när det väl beger sig men nu ligger jag här med småångest över fyra frallor med ost på så det blir en långpromenad med Gabriel för att skaka ner maten. Körde ben idag, dödade mina ben så promenaden hem gick inte för sig för jag hoppade på bussen istället. Hade en riktigt underbar känsla på gymmet idag, inte nog med att jag bara blir starkare och det känns utan att när jag tjuvkikade på en rätt stor krall grabb som körde benpress så insåg jag att jag klarar av att köra med de vikter han gör med endast ett ben, han kör med två som de flesta andra. Tycker det var en rätt rejäl egoboost. Tjingeling!

Terminsstart

Första dagen som huvudledare på Knatteskutt, vet inte riktigt hur jag ska klara av att ha 9 barngrupper i veckan men kul är det! Insåg på plats att jag kommer behöva lära mig namnet på över 100 ungar, hur ska detta gå egentligen? Jag som är rätt dålig på det där med namn. Men det kändes ändå rätt bra, tror resterande tillfällen kommer gå bättre, kände mig mycket säkrare andra passet idag men jag hoppas att första inte gick rakt åt skogen iallafall. Annars rullar livet på fint, back on track med träningen och funderar på att boka in ett PT pass om ca en månad för nya övningar och mer teknik vilket känns rätt nu när de förra börjar ge såpass mycket resultat så att vill jag utvecklas och köra hårdare. Allt går rätt bra nu måste jag säga.

Ett bra pass

Bild
Känslan när hantlarna är för lätta och man behöver ta ett kilo tyngre, då är det ett riktigt bra pass. Idag var ett riktigt bra pass, kommer ha brutal träningsvärk imorgon men det är positiv smärta. Jag behövde verkligen ett bra pass nu, ta ut alla aggressioner genom att döda musklerna lite smått, sån himla skön känsla. 

Födelsedagskalas

Bild
Tröttnat lätt på studierna nu så självklart pysslar jag med naglarna istället, de blev väldigt glittriga denna gång, riktiga partynaglar. Det blir ju lite party ikväll så partynaglar blev rätt lägligt, favorit Saga fyllde 19 i veckan så ikväll ska det firas, grattis babe!! Ska försöka hinna med ett träningspass innan det är dags för den där långa duschen där håret ska tvättas, benen rakas och därefter allt annat som hör en bra party kväll till innan det är dags att bege sig till Kungsängen och födelsedagsbarnet. Glitter och party, det hör ihop. Oskarp men nöjd med resultatet

Fredagsmys

Bild
Idag blev det lite shopping med Olivia och därefter mysmiddag med familjen innan jag drog in till stan och hängde med Moa. Lyckades få hem ett par jeans, stickad tröja, en tunn längre kofta, ett linne och ett halsband, allt detta på ynka 250 svenska kronor?! Bra shopping i varje fall. Stan med Moa, spenderades till störst del med en stor kopp te på Cafe 60, riktigt fredagsmysigt och nu är jag helt slutkörd så jag taggar nu en lång natts sömn. Godnatt! MysMoa <3 Bra middag!