Inlägg

Visar inlägg från december, 2016

2016 -> 2017

Bild
Sitter i min säng hos mamma och pappa med en smoothie gjord på ananas, mango, yoghurt och kokos. Har varit hemma i Sverige i en vecka nu och imorgon går bilen till Åre för skidsemester med pappa, ska bli så himla mysigt. Började reflektera lite över året som gått och det är verkligen helt otroligt vad mycket jag hunnit med, startade 2016 i Sälen med min andra säsong, åkte efter säsongen till Turkiet med min fina Matilda, flyttade upp till Värmland och jobbade kollo hela sommaren och flyttade efter det till London där jag är bosatt nu. Att 2016 har varit ett förjävla år anser många men för min personliga del så har det inte varit så hemskt ändå, erkänner att det har varit jättejobbigt på många plan men det förhindrar inte de bra sakerna att ta plats. Nyåret ska firas med människor jag nu känt i 5,5 år, med de gamla klasskompisarna från gymnasiet. Från ett nyår några år tillbaka. 

Om en vecka.

Bild
Om en vecka har jag förhoppningsvis kommit på planet till Sverige, julklappar börjar bli färdiginslagna och hela förmiddagen spenderades med julgodis/tårt buffé med klassen. Det har nog varit den mest goa dagen på hela terminen. Hade ett "möte" angående att börja i en exam preperation klass nästa termin vilket nästan alla gör, skillnaden är nog att jag ska skriva CPE vilket är det svåraste engelskaprovet vi kan skriva. Bara tanken stressar mig, det kommer innebära jätteintensiva studier i två månader. Minns i gymnasiet när vi läste för CAE vilket är provet under det jag ska skriva nu, tyckte det var så äckligt svårt. Turligt för mig får jag snart ett välbehövligt jullov.

Jag såg en stjärna falla, det var inatt när alla sov, jag tror jag önskade att ni var nära.

Bild
Det var några år sedan jag stod som lucia nu, igår var det minicelebration med lussebulle och ett luciatåg jag hittade på youtube. Idag ska jag gå på ett riktigt luciatåg vilket kommer bli supermysigt och bota den hemlängtan jag dragit på mig. Runt jul trycker hemlängtan rätt bra, det är mycket som fattas mig runt jultider här i London. Inget julstök eller hus som luktar jul, ingen julmusik eller sång samt helt andra traditioner. Jag har iallafall börjat köpa julklappar och jag ska sätta mig och paketpyssla i veckan, tända lite ljus, pyssla och lyssna på julmusik. Flyger ju till Sverige om 9 dagar, det ska bli så himla skönt, älskar ju London men det är jobbigare än jag trott att vara borta från dem man älskar i jultid.

Kort och gott.

Bild
Dålig på att blogga, börjar inse mina egna begränsningar och att jag helt enkelt vill hinna med för mycket. Har inte klurat ut hur jag ska prioritera ännu, träningen är det som hamnat på hyllan för stunden trots min motvilja. Annars är livet fint med bara dryga två veckor till jullov och Stockholm, börjar redan inse att jag vill hinna med alldeles för mycket under de dagarna jag är i hemstaden, har helt enkelt för många personer jag vill krama om, det får lösa sig. Måste hinna med att köpa julklappar också, det är bara att förlänga alla dagar fram till jul.