Inlägg

Visar inlägg från oktober, 2014

The making of the "Dead Jokerdoll"

Bild
Hemsidan kom upp rätt fort igen, den låg väl nere i ca en timme men paniken man får är ju sjuk. När jag kom in till mitt arbete igen gick allt jäkligt fort, arbetade otroligt effektivt och hamnade i en sån där studietrans och plötsligt hade jag klickat på "skicka in" med en klocka som stod på 12:07. Nu hade jag ju precis hela dagen att göra annat! Cyklade till Vällingby för att fixa det sista inför helgens galenskaper och har kommit fram till två karaktärer till två halloweenfiranden. "Dead Jokerdoll" och någon typ av Vampyr, har en döläcker korsett som jag verkligen vill använda och sådana gjutna vampyrtänder varav vampyr. Dead Jokerdoll är jag nog mest taggad på, nu har jag införskaffat det sista sminket också så detta kommer nog bli kanon! Ser mer fram emot att stå och pyssla med sminket än själva firandet, så tråkig. Inte klurat ut vad jag ska göra med håret än, ja jag ska fixa med det också. Ska googla lite på halloweenuppsättningar och se vad jag hittar, ann

Frustration

Kommit ungefär halvvägs med uppdraget som är det tråkigaste någonsin, jag vet hur grunderna i det svenska styrelseskicket fungerar och det räcker tack! Himla svårt att skriva långa reflekterande och analyserande texter om lagar och riksdag. Till saken, jag kommer inte in på Hermods hemsida längre, den bara la av. Internet i övrigt fungerar kanon men just när jag har de lite intressanta frågorna kvar så lägger hemsidan ner. Min deadline är midnatt idag, äckelfrustrerad. Jag kan inte heller skicka ett mail till min lärare och tala om att hemsidan ligger nere och att jag inte kommer åt mitt arbete eftersom du mailar via hemsidan. Men livet varför hatar du på mig så himla mycket för? Annars är det halloweenfest ikväll och imorgon, ska ta mig en tripp till Ica och hämta mitt paket som jag glömde igår och kanske köpa lite sparris. Jag har känt mig tung i huvudet i en månad nu, trott det beror på förkylning men det kanske är något annat eftersom nu är det bara köldsnuva som man dras med hel

Pre- Halloween

Bild
Halloween i helgen så jag bestämde mig för att leka lite med sminket, rätt nöjd med resultatet med tanke på att jag för tillfället saknar de vita delarna av sminkningen. Varav att ni inte får se allt ordentligt. Tog cirkus fem minuter så i helgen får det ta ca 30 för då jäklar ska det bli noggrant! Inte helt för hela halloweengrejen utöver att man får leka med smink, klä ut sig och greja. Främst sminkgrejen om ni inte redan förstått det. Skivtider till våren blir lite samma sak, leka med smink, min grej det. Rätt flickig trots allt.

Min Torsdag

Bild
Var uppe strax efter 8! Duktig där. Åt en ordentlig frukost och tog mig sedan ut och gick i det fina vädret, därefter cyklade jag upp till ICA för att handla och hämta ut ett litet paket, no suprise så glömde jag att hämta ut paketet. Nu hinner jag inte cykla upp igen då jag ska skriva två prov och göra klart ett område idag, får helt enkelt hämta det imorgon. Favoritförfattaren Kepler har kommit ut med en ny bok som jag norpade åt mig ett exemplar av direkt, så nu längtan att krypa upp med den i vår blommiga fönstersoffan brutal, skriva två prov och komma igång ordentligt med uppdraget så kanske jag hinner läsa något kapitel innan det mörknar. Min dag

Solnedgång i Oktober

Bild
Skymtade solnedgången igenom fönstret och rusade ner till vattnet med kameran och knäppte några bilder i det mysiga ljuset. Jag har uppgiften att fota för kommande års almanacka i familjen och tror ni inte att jag har varit förträffligt dålig på att fota almanacks material detta år? Riktigt förträffligt dålig. Hoppas detta duger för Oktober iallafall.

Onsdag

Bild
Onsdag och jag har inte kommit igång ordentligt med plugget än, inte bra att veta att jag klarar av ett moment på ett dygn, då kryper sista minuten slackern fram. Utöver att plugga järnet så ska jag träna idag, blev inget gym igår då jag villa ta vara på det fina vädret i löpspåret så får lov att ta igen styrketräningen idag. Köpte faktiskt nya löparskor igår så de vill jag ju dra några kilometer i idag, kan ta en kvällsrunda så kan jag pröva nya pannlampan pappa köpte till mig så att jag slipper hålla mig till de upplysta asfalterade vägarna på kvällarna, världens bästa far! Nu är det dags för lite frukost, kvarg, hallon och valnötter är rena himmelriket i frukostväg. På tal om kvarg så känner jag mig rätt lurad av Arla, jag hade en kort period då jag bara åt Arlas vaniljkvarg för att det är så syndigt gott. Läste sedan att en sådan förpackning (500g) innehåller ca 16 sockerbitar. Way to go om man vill bli av med sockerberoendet. Nog att det var rätt underförstått att den innehåller

Man kan inte alltid vara på topp

Bild
Vädret hörrni! Det är underbart. Min kropp var långt ifrån återhämtad ifrån senaste fredags och lördags prestationer på gymmet och i löpspåret vilket kändes idag. Orkade inte hålla tempot alls och högerfot började krångla, krampa och vristen kändes himla ostabil. Tittade ordentligt på mina löparskor innan jag stack ut i solen och insåg att de börjar bli väl slitna, inte samma tryck i dem som det var för ett och ett halvt år sedan när de var nya. Kanske dags att byta? Åh vad jag inte har råd med det just nu.  Kan verkligen inte påstå att de är sådär fina i färgen idag.

Morgonstund

Bild
Sitter och myser med min första mugg kaffe för dagen, sovit så fantastiskt dåligt inatt och vaknat stup i kvarten. Nej fy för sådana här nätter. Tisdag, vad gör jag en höstlovstisdag när jag inte har höstlov? För tillfället så försöker jag studera men jag börjar inse att det är lönlöst utan ordentligt med koffein i blodet. När jag orkat göra frukost/brunch som ska bestå av en ordentlig äggmacka så ska jag bege mig till gymmet och köra lite rygg&axlar, dagens höjdpunkt mer eller mindre. Nej dagens höjdpunkt är att hämta på dagis! Vilket morgonsvammel det blev av det här inlägget. Kan inte riktigt påstå att min hjärna fungerar som den bör i såhär nyvaket läge. 

So today this happened

Bild
Något jag förespråkar är att le sig igenom fruktansvärda dagar, veckor och månader för shit happens. Shit happens to everybody, att deppa ihop är helt okej ett tag så länge du kommer ihåg att det finns ljus och hopp hur svinigt livet än råkar vara för det tillfället. Jag som många andra har haft flera tuffa år och det är antagligen flera kvar, jag har flera ankare som kommer dra ner och hålla fast mig.Jag är bara 19 år än så länge. Ordspråken "If you lose your path, make your own", "If you fall, learn to fly" är två riktigt bra sådana.  Två som mer eller mindre menar enligt min tolkning att livet skiter sig, det är bara du själv i slutändan som kan bryta dig fri och det är det jag vill symbolisera med det som pryder min vänstra skuldra numera. She needed a hero, and that´s what she became. 

När man känner att man lever

Bild
Livsglädje och livsenergi, halvmilen som blev 8,7 km med 4:16 min/km som medelhastighet och känslan att jag utan problem skulle sprungit en halvmil till och att milen alltså ligger under 45 minuter, den känslan är la fantastisk. Löparskorna snördes på direkt när jag klev innanför dörren efter att ha skrivit högskoleprov hela dagen och musikvolymen skruvades upp på max, full springglädje och energi i benen trots träningsvärk efter gårdagens kanonpass på gymmet. Det går bra när musiken är så hög att du inte hör dig själv andas, du glömmer bort att det är jobbigt och bara springer i takt till den underbara rockmusiken och känner att du lever. Livsglädje vänner.

Fredag innan högskoleprov

Pallrade mig upp efter en riktigt lång natts sömn och tog mig en kopp kaffe, drog på mig lite varma kläder och tog en promenad i blåsten. Nu har jag precis ätit lite brunch bestående av äggmacka, banan och gurka, mums! Ska ta mig till gymmet i det omysiga vädret, sitter insurrad i en filt för tillfället och fryser lite smått. Tror jag behöver dansa mig lite varm innan jag ger mig ut, kanske städa lite på samma gång. Ett paket med nya träningskläder kom med posten igår, två par byxor, två linnen, ett pannband och en reflexväst. Sprang 7,5 km med Tomas igårkväll och invigde pannband och reflexväst för vintersäsongen som är mer på g än jag vill. Dock springer jag mycket bättre på vintern än på sommaren, tycker att det blir mycket lättare att andas i kylan till skillnad från resten av världen. Nej nu ska jag börja röra mig till gymmet och döda ben och mage så att kroppen en är ordentligt genomkörd till imorgon då det ska sittas still och skrivas högskoleprov hela dagen.

Mysdag

Bild
Ett pass på gymmet senare så inser jag att mina älskade boots ser förjävliga ut så det fick bli skofett och borstning för dem, så gott som nya nu! Gymmet gick hur bra som helst, kände mig stark och motiverad och har på något vänster blivit starkare? Himla tur att barnen fungerat som vikter på jobbet, skämt åsido. Det har nog lite med jobbet att göra faktiskt, hållit igång musklerna hela tiden. Annars då? Jag har fallit helt för polotröjor, de har alltid påmint mig om min mor tidigare så har vägrat använda dem men nu kanske jag börjar bli lite som hon? Vilken tanke. Nej nu ska jag få i mig lite lunch annat än mjölk och sen hämta på dagis, mysdag. Grått och svart, ny standard. Så gott som nya!

2000 ord

Bild
En fråga kvar, snart skrivit 2000 ord idag, småsnurrig i huvudet är jag. Knaprat lite kakor och glass det har jag gjort senaste timmen nu efter att barnet somnat och skrivit cirkus 400 ord. Det är trots allt rätt intressant att reflektera och analysera media och politik med dess brister, det kan man skriva många ord om. Börjar känna mig halvsliten och har fortfarande ett himla sötsug, jobbigt att studera när den där goda ferraribilen kör omkring i skallen på mig. Nej nu är det dags att stålsätta sig! Längtar efter morgondagen då både löpspåret och gymmet står på schemat, suget efter godis och sötsaker kommer dag två utan träning, idag alltså! Stämmer bra det. Morgondagen får komma när jag skrivit några hundra ord till, tack och hej!

Lazytown på tv och i praktiken

Bild
Sitter och tittar på något som heter Lazy Town, något minne av att jag sett det med min lillkusin? Uppenbarligen poppis enligt lilltjejen jag sitter barnvakt åt. Annars har jag pluggat precis hela dagen fram till att det var dags att hämta på dagis.  På dagis så försökte jag stanna så länge som möjligt eftersom en heldags studier gör en lätt desperat efter lite vuxet sällskap så jag passade på att prata med kollegorna en stund. Lagade bästa köttfärssåsen till middag och den gick verkligen hem! Rakt ifrån huvudet utan recept, använde det jag hade helt enkelt. Smarrigt blev det hur som helst. Nuläget är soffhäng, lilltjejen tittar på LazyTown och jag försöker studera samtidigt som jag studsar till varje gång mobilen låter. Vänner sluta höra av er på typ ett dygn ok? Skämt åsido. Har ett brutalt godissug för plugget nu, behöver en sockerkick eftersom koffein inte biter längre. Nuläget.

Let´s do this.

Bild
Nu, med en deadline på imorgon så dyker min lärobok upp. Lättnaden är brutal så nu är det att ta vara på timmarna som gäller! Slänger upp ett blogginlägg för att berätta att jag nu har 33 timmar på mig att skriva två prov och ett Uppdrag samt att jag jobbar imorgon kväll. Jag ska träna någonstans så räkna med 30 timmar varav cirkus fyra timmars jobb där jag inte kan studera och säg två timmars sömn. 24 timmars studier. Himla tur att jag sov ut inatt, blev 10 timmar så jag lär klara mig. Hey ho let´s go!

Förbaskade Fantastiska Måndag

Ingen lärobok ännu, dagen har spenderats med lite plugg inför högskoleprovet och ångest över att första momentet i Samhällskunskapen ska vara inne på Onsdag och jag inte fått min lärobok ännu. Ja panik. Annars har jag varit en sväng och dansat, promenerat med Gabriel såhär på kvällskvisten och hämtat ut ett stort paket på Åkermyntan. Paketet innehöll en hel hög med kläder, det paketet gjorde min dag lite bättre. Alla plagg satt som en smäck! Inväntar ett paket till med träningskläder som kommer i veckan, taggatagga. På tal om träningskläder så funderar jag på att byta gym, funderar på World Class eller Nordic Wellness. Nog har jag trivts rätt bra på Forma men det har tappat lite, jag behöver ett miljöombyte. Det mest positiva med Forma är att det ligger så förbaskat nära, World Class är närmast i Vällingby och Nordic Wellness är Barkaby men om jag känner att jag trivs bättre på någon av de anläggningarna är det faktiskt värt att byta. Utöver det så har jag anmält mig till ett utomhus

Bitterness at its best

Bild
Igår hängde vi på Pure, lugn hemmakväll var det? Nej men det blev bara ett glas vin och en himla massa dans för min del. Dansbiten var kvällens höjdpunkt sen gick allt bara utför för mig. Notera att jag bara drack ett glas vin när vi kom dit, men både vakter och främlingar tyckte jag var svinpackad. "Hur mycket har du druckit ikväll?" "Ett glas vin" Du blir väldigt full på ett glas vin du." Min tanke "Du kan väl så fan heller veta hur full jag är utan att ta en jävla promillekoll, varsågod". På toan kommer en främling fram och undrar hur jag mår, men för i helvete jag har stått på dansgolvet i över en timma, klart jag är svettig, rödflammig och ser lätt sliten ut. Idioter. Löpningen till tunnelbanan var ju klass för sig, skorna åkte av för har ni prövat att springa i klackar med sjuk träningsvärk i benen? Gör inte det. Väl i Hässelby Strand inser vi att vi har en minuts bytestid till bussen. Tror ni inte att bussen gått? Jo för bussen som går en g

Fredagsmys och Lördagsgodis

Bild
Gårdagskvällen spenderades med Matilda och Johannes på Söder, trötta och hemma innan ett var vi och jag sov en himla bra natt. Väl uppe hoppade jag i träningskläder och hänger fortfarande i dem med planen att gå till gymmet någon gång under dagen, först lunch! Köpt sparris och Beef Jerkey Teryaki, sicket lördagsgodis. Mumsade på sparris igår också och fredagsmyste lite extra med senaste avsnitten på Greys och Vampire Diaries. Oklart vart den här dagen bär men det är en hel del som ska göras, i nuläget vill jag bara ligga hemma, titta på lite film och kanske ta en runda i löpspåret. Och gymmet, gymmet ska jag till. Sparris, lördagsgodis Med min bättre hälft på söder

Torsdag Torsdag Torsdag

Bild
Pallrade mig upp ur sängen först vid tio, halvilla faktiskt. Främst suttit och läst på min datorskärm och kommit till den punkten då jag inte kan göra så mycket mer innan min lärobok kommer, småpanik börjar jag få då första arbetet ska vara inne kommande onsdag. Utöver det så satt jag i fyra timmar och halvpluggade och resten av tiden funderade jag på vad jag ska äta till frukost. Traskade upp i köket och försökte komma på något flera gånger men jag kom bara ner med en kopp te, det blev tillslut bananpannkisar med hallon, kvarg och kokos idag, mums! Eller det var väl lunch, inte frukost, klockan är liksom tjugo över ett. En torsdag, vad ska man göra? Vilar ifrån träningen idag, måste mjukstarta lite så kroppen orkar. Ska in till stan och äta middag med bästa Saga ikväll, ska bli kanonmysigt, diggar dig tjejen! Tror jag ska ta mig en promenad också, måste röra på mig lite iallafall. Hej hopp kallestropp!

Shopaholic

Bild
Borde se filmen En shopaholics bekännelser, inte sett den och har funderat på det i några år nu. Tänker alltid på den när jag klickar hem nytt i garderoben, i nuläget går precis alla mina kläder i svart/vitt/grått, främst svart och grått. Vill inte ha någon färg, av alla saker som klickades hem från nelly var det en vippig liten kjol som hade någon riktig färg och även den var ganska diskret. Lider av någon höstdepression som uppenbarligen kostar mig en himla massa pengar då mina färgglada varma tröjor och skjortor inte duger. Nej fy vad har hänt med mig. Äsch, gråskalan är ju superinne so I have that going for me which is nice.

En mil

Bild
Ställde in mig på en mil, sprang en mil i lugnt tempo och avslutade med en himla bra spurt. En och en halv månad har det gått nu, på den tiden har jag tränat ca fem gånger. Låter det som jag? Anfall mot immunsystemet har sabbat totalt men jag orkar springa en mil, hur många orkar det egentligen? Inte jag för två år sedan i alla fall. Det känns himla skönt att jag inte tappat alltför mycket, visst att tiden kan förbättras en del men det kan den väl alltid? Riktigt nöjd med att jag sprang under timmen efter alla nederlag.

Breakfast

Bild
Riktigt mätt och belåten är jag, startade morgonen på absolut bästa sättet som finns. Med en riktigt god frukost. Riktigt hälsosam var den också, mättande och underbart god! En onsdag vecka 42 vad gör Moa då? Studier självfallet, kanske en sväng i löparspåret, pimplar kaffe med Vanna, hämtar på dagis, tar en promenad, pluggar lite till och sist men inte minst sover en lång natt till. Börjar känna ett enormt behov av att umgås med folk, klarar inte av att sitta inne och studera dagarna långa utan att det händer någonting. Från en hektisk vardag på förskolan till att sitta framför datorskärmen och anteckna dagarna långa (Notera att jag bara pluggat i två dagar). Utöver det känns det bra, ämnet är inte så himla svårt och det är väldigt mycket ren allmänbildning som jag redan har koll på vilket känns underbart skönt. Mjukstartar lite innan de tuffa ämnena ska betas av. Recept: En banan Två ägg Ett krm salt (Stekt i kokosolja) En klick kvarg En dl bär

Kom igen imorgon.

Bild
Godmorgon! Så himla god är den inte då jag inte känner mig helt kry än och planen var att dra ett gympass med Joel på förmiddagen. Spring i benen har jag också men att dra en mil med en halvdan hals och snuva är inte att rekommendera tydligen. Börjat tröttna på mina långa promenader, benen vill bara springa av sig så det är svårt att hålla sig själv i schack men man har väl inget val om man inte är frisk. Jag har varit mer eller mindre konstant sjuk i över en månad, halsfluss, nån influensa och sen förkylning. Inte hunnit repa mig innan nästa slag kommit mot mitt immunsystem. Bitter. Idag då? Idag ska jag ta en långpromenad(suck), plugga, ta en powernap då jag sovit ca fyra timmar inatt, hämta på dagis, plugga och ta en promenad till. Förhoppningsvis är kvällspromenaden med sällskap. Kanske ska ta en sväng upp till Ica också, nej jag vet inte. Skittisdag. It´s a choice to remember these shitty days, I choose not to. Come again tomorrow. 

Nytt i både garderob och på blogg

Bild
Det var en sjujäkla tid det skulle ta med den nya designen då. Nu äntligen har jag knepat ihop den rätt simpla nya designen jag bestämde mig för att göra i eftermiddag. Annars har jag varit i Vällingby med Gabriel och införskaffat lite smått och gott, bland annat en hel drös med strumpbyxor i olika tjocklekar då de är en förbrukningsvara såhär års. Studierna har gått så bra de kunnat utan en lärobok, så långt hade väl inte jag tänkt nej men jag hoppas att den kommer imorgon eller på onsdag för det är rastlöst att bara sitta hemma halvförkyld och känna att man bör göra något produktivt. Om jag inte blir nedringd imorgon och min snuva gett sig så är det förmiddagsträning med Joel i Alvik som gäller, har inte styrketränat alls på två veckor och inte regelbundet på över en månad så nu är jag taggad på att komma igång igen. Komma igång med både löpning och styrketräning för jag börjar känna mig seg i kroppen, riktigt lat. Latmask #1

Pyjamasday everyday

Bild
Mjukisbyxor och goströja, inget smink, inget tänk i klädväg, jag kan vänja mig vid det här! En celsius står bredvid mig och jag förbereder mig mentalt för en promenad innan jag ska påbörja studierna. Redan läst igenom målen, beställt boken (vilket jag bör gjort för en vecka sedan), kollat introduktion till kursen, tittat igenom kursinnehållet och andra förberedande spännande saker och jag har bara varit vaken en timme. Det känns rätt bra det här även om det gör lite ont i hjärtat att inte kravla mig ner till förskolan där jag jobbat heltid i en och en halv månad. Turligt nog är jag timmis och hjälper en familj med hämtning och barnpassning så jag får hänga där en del ändå, mig blir man tydligen inte av med så lätt! Nej nu ska jag snöra på mig gympaskorna och kicka igång den här hjärnan. Im loving it!

En höstdag

Bild
Sov ut idag, vaknade i hopp om att förkylningen gett sig men icke. Sliten och förkyld är tydligen lika med brutalt näsblod. Härlig start på morgonen, men jag sov över 8 timmar vilket är positivt. Tittade på senaste Greys Anatomy och myste i sängen innan jag mötte upp Gabriel och tog en långpromenad då kameran hängde med. Fotade lite smått vilket jag faktiskt saknat, kameran ska hänga med mycket nu, så är det med den saken. Den här dagen ska det städas då familjen får gäster ikväll och det ser mer eller mindre ut som ett bombnedslag här hemma, först en C-Vitamin drink i hopp om att bli frisk.

Torsdag

Idag tog jag en tripp till nostalgilandet, vid mellis fick vi varm choklad och ostsmörgås, för mig är det skidbackemat. Skidor med pappa och lunch i backen, det var en rätt liten tjej som gjorde det. Nu dricker vi öl och äter hamburgare istället. Insåg att kombinationen varm choklad och ostmacka är rätt äcklig egentligen, men på ett himla gott sätt. Sen då? Sen hamnade jag i ett klassrum, intro för studierna som börjar på måndag. Jag gick direkt längst back till fönsterplats, det är där jag alltid sitter och alltid kommer att sitta. Det är slackern i mig. Nu är det slut på nostalgi, nu sitter jag och försöker göra mig själv frisk med att C-vitamin chocka kroppen. Mamma köpte kexchoklad då jag är så enormt godissugen och antagligen kommer spendera min kväll med en godispåse, te och film. Mår inte 100, småångest, dunderförkyld, halvdepp, oro, ja livet leker men lekar är inte alltid roliga. Rätt säker på att förkylningen drar ner mitt humör helt. Så no worries!

Nuläget

Bild
Nuläget, sitter med en ansiktsmask som drar ut porer. Kanonbra! Utöver det är det en hel drös med tankar som far omkring i mitt huvud. Studera, hur gör man? Killar, hur gör man? Laga mat, hur gör man? Komma igång med träningen när man jobbar heltid, hur gör man? Och minst femtio frågetecken till. Hur gör man när man är nitton år och inte vet hur man gör någonting?  Jag vet vad jag vill men jag kommer inte så långt för jag vet inte hur man gör, okej jag kan laga mat det var ett skämtsamt frågetecken men utöver det är det tre frågor som snurrar runt dag och natt. Studera, på distans? Gud kom och hjälp mig eller något. Den där grabben, hur gör man? Hur lär man känna någon utan att umgås i samma gäng? Nej jag har inte den blekaste. Vart hittar jag tiden till gymmet när jag knappt hinner äta innan det är dags att krypa i säng?  Och här sitter jag med en ansiktsmask och gör inte ett dyft, jäkla bra där Moa. 

Tisdag

Bild
Tisdag, yeah! Gårdagen var rätt lång men med en bra natts sömn orkade jag till och med springa lite intervaller på kvällskvisten. Innan intervallspringandet åkte jag och Olivia till Kista, shoppade och fikade. Underbart det här med att jobba samma tider, man hinner ju ses! (Hint till Matilda som jobbar värdelöst). Den här tisdagen då? Den har varit som vilken annan tisdag som helst förutom upptäckten att flera serier haft säsongsstart precis så nu blir det serietittande innan träning och middag. Ska faktiskt pallra mig till gymmet och köra lite rygg&axlar, träningsvärk imorgon är planen. Min fina braiga vän Mycket som gör mig glad för tillfället

Sneakers

Bild
Igår var det kareokekväll inne i stan med ett härligt gäng! Inte så himla mycket mer att säga om det men kul var det. Annars då? Börjat sätta upp mål, delmål, sakta byta tankesätt, komma på banan igen helt enkelt. Åkte till Barkabys outlet med mamma idag då mina gamla Air Max har börjat ge upp och används främst på jobbet och är inte så himla snygga längre, använt dem mer eller mindre varje dag sedan de införskaffades så det är nog dags för dem att bli skitgöraskor nu. Det blev ett par nya Air Max i grått och svart med lite blåa detaljer, hittade ett par gråa bassneakers på barnavdelningen också som gick loss på 170 spänn?! Slog till direkt då jag suktat efter just ett sånt par ett tag nu, rätt nöjd tjej helt enkelt. Insåg att jag är världens tråkigaste i skoväg numera, köper verkligen bara skor som går i grå/svart/vit skalan. För ett halvår sedan skulle skorna varit rosa utan snack men det kanske är att hösten är här som påverkar mina färgval. Nog prat om skor! Ha en fin söndag vä

Mera torsdagstänk

Nu blir det lite kaka på kaka med tråkiga långa inlägg men jag kikade in på  Rebeckas  blogg och såg det senaste skidinlägget och bilder från Vemdalen och blev lite smått nostalgisk och livrädd. Jag åker till Alperna på reseledarutbildning den 28 November, det är inte ens två månader kvar! Jag ligger back i träningen. Jag måste träna ben två ggr i veckan om mina knän ska hålla, det måste dem göra. Nu blev jag riktigt sporrad till att träna, köra fullt ös medvetslös för nu är jag frisk! Tränade faktiskt ben i måndags? Inte riktigt insett att skidsäsongen kickar igång så snart, lite ångest har jag nog för jag vägrar få ont i år. Eftersom mina två närmaste träningspass blev inställda satte jag mig med en kopp te och choklad, billig standard mintdaim och kexchoklad från Ica för att jag blev sur. Mitt liv som varit rätt trevligt och haft flyt på sista tiden, äsch! Jag tar igen det.

Kvällstankar en torsdag

Ombytt för ett kvällspass då jag skulle ha sovmorgon imorgon, yeah right! Olivia svängde förbi och när vi skrattade som bäst ringer chefen och ber mig komma in tidigare, en och en halv timme tidigare. Byebye morgonrundan, byebye mitt efterlängtade kvällspass, får ta ett gympass imorgon istället. Det brukar vara rätt dött på gymmet under fredageftermiddagar, tur det! Runt 17:30 började jag bli vrålhungrig så jag fixade och ordnade middag lagom till att pappa kom hem, hans uppdrag skulle ju vara disken. Hur mycket tror ni han diskade? En stekpanna, duktigt där pappsen. Tur att jag av någon anledning kände mig väldigt vuxen och mammig att jag plockade ihop och diskade. Gjorde dessutom kaffe åt pappa då vi åt lite choklad efter middagen, jag förstår inte vad som flög i mig? Visst kan jag om jag vill. Hoppas mor min läser det här nu. En tanke som for igenom mitt huvud under dagen är att jag börjar plugga om 12 dagar, om 12 dagar sitter jag i skolbänken igen. Det är ju svinläskigt! Är do

Kaffe och lycka

Bild
Dagen startade med kaffe och det var i mängder, hällde nog i mig min vanliga dagskonsumtion innan jag börjat jobba. Det var så fruktansvärt segt att komma upp imorse, gled runt som en och annan zombie innan min rast då jag slocknade rätt bra i soffan. Därefter var jag riktigt klar i huvudet och mådde fantastiskt mycket bättre, avgudar powernaps! Kom precis hem så jag var på plats 07:10 och kom hem 18:00, en riktigt lång dag helt enkelt. Vad har kvällen att erbjuda? Lite träning tror jag allt att det står på mitt schema, har en hel del energi att ta ut så det blir nog kanonbra med lite styrka och promenad. Ingen negativ energi handlar det om heller, bara helpositiv lycka, bra och lång dag alltså. Efter tre espressoshots kunde jag pressa fram ett leende. Efter jobbet kunde jag till och med le uppriktigt, himla härlig känsla!